Vin de coacaze negre

Postat de margo in Bauturi
20 Iun 2015 | 23123 vizualizari
Vin de coacaze negre

Datorita nenumaratelor sale virtuti terapeutice,se mai numeste si vin tonic. Este un vin destul de alcoolizat, cu o aroma deosebita si o culoare inchisa, aproape neagra,inconfundabila. Contine vitamina C, calciu, magneziu, fier. Este tonic general, detoxifiant si vitaminizant. Trateaza anemia, reumatismul, mareste acuitatea vizuala.

Ingrediente

  • 1l suc de coacaze,
  • 1kg zahar,
  • 2l apa.

Mod de preparare

   Se aleg fructe bine coapte,se spala si se curata de pe ciorchine.Se pun intr-un tifon sau o sita deasa si se preseaza pana se storc bine de tot.Din sucul obtinut,respectand proportiile date,se poate pregati orice cantitate de vin.

                    Zaharul se dizolva in apa si se amesteca cu sucul de fructe.Se toarna totul intr-o damigeana care trebuie sa ramana goala de un lat de palma.Se leaga damigeana cu un tifon pus in doua si se lasa vasul la temperatura camerei.Se tine astfel 3-4 saptamani,timp in care fermentatia se termina.Cu un furtun,se trage vinul in alta damigeana,avand grija ca furtunul sa nu ajunga la depozitul de pe fund,sa-l antreneze.Damigeana umpluta,se astupa cu un dop de pluta care inainte a fost fiert putin si se tine la racoare.

                    Dupa alte 3-4 saptamani vinul limpezit se trage in sticle curate si se inchid ermetic cu dopuri.Se pastreaza in camara pana la utilizare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin de coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert coronita Pavlova, cu frisca si fructe - Reteta nr. 700

Postat de RODIMUR

Desert coronita Pavlova, cu frisca si fructe - Reteta nr. 700

Pentru blaturile din bezea se mixează mai întâi albușurile cu un praf de sare și când încep să crească în volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Se...

Citeste continuarea

Piept de curcan cu mere si coacaze negre

Postat de margo

Piept de curcan cu mere si coacaze negre

Pieptul de curcan se feliaza si se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,maghiran.Se amesteca 100ml vin cu sucul de mere si se toarna peste pieptul de curcan.Se lasa la macerat 24h.Se scoate pieptul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2015, 20:05
E așa de buuuuun!
la 20.06.2015, 20:07
servesc si eu cu tine un paharel
la 20.06.2015, 20:19
vreau si eu
la 20.06.2015, 20:25
la 20.06.2015, 20:38
Bun vinul!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking