Vin fiert, cu mirodenii

Postat de ancutsa in Bauturi
11 Dec 2019 | 3337 vizualizari
Vin fiert, cu mirodenii

Am pregătit cu drag pentru ai mei niște vin fiert cu mirodenii. Tata ne povestește ce vin bun îi făcea mama lui când era  tânăr. Îi ferea de răceală și se bucurau de săniuș și de lucrurile simple. Astăzi am vrut să recreez și eu un pic din acea atmosferă.

Ingrediente

  • 600 ml vin roșu,
  • 1 stea anason 
  • Câteva boabe de ienibahar,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 4 cuișoare,
  • Un praf de scorțișoară

Mod de preparare

 

 

 

Se toarnă vinul roșu într-un ibric mai mare, deoarece la fiert se umflă, apoi se adaugă mirodeniile preferate și îndulcitor. Se fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se ia focul.

Se strecoară și se toarnă în ceșcuțe. Se servește cu voie bună alături de cei dragi.

 

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 5min

Porții: 6

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/vin-fiert-cu-mirodenii.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin fiert, cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pere si mere posate in vin

Postat de panacris

Desert pere si mere posate in vin

Într-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, zahărul/îndulcitorul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la...

Citeste continuarea

Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii

Postat de simona72

Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii

Bucata de carne se spala si se zvanta. Cu un cutit cu lama mare se taie carnea in asa fel incat sa obtinem o felie de carne intrega, groasa de 1 cm. Poate va ajuta pozele...incepeti sa taiati pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2019, 11:05
La timpul potrivit...!
la 11.12.2019, 11:48
la 11.12.2019, 11:54
la 11.12.2019, 12:06
Hai noroc !!!
la 11.12.2019, 13:36

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking