Vinete cu branza la cuptor

Postat de abetina in Retete Delikat
28 Iul 2018 | 3886 vizualizari
Vinete cu branza la cuptor

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Ingrediente

  • 3 vinete potrivite
  • 1 rosie mare
  • 3 rosii negre
  • 1 cana de rosii cherry
  • 600 gr branza dulce de vaci inchegata (are proprietatea de a se topi la temperatura inalta)
  • 400 gr sunca Praga
  • 400 gr cascaval
  • 100 ml lapte dulce
  • 5 oua
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita cimbrisor

Mod de preparare


   Se spala vinetele, se feliaza felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare, chilli, cimbrisor, boia de ardei dulce, se amesteca sa fie cuprinse de condimente si se coc in tava in care s-a pus hartie de copt. Se coc pe ambele parti cam cate cinci minute pentru fiecare parte, se scot si se lasa sa se racoreasca.

Intre timp se unge tava cu unt si se presara cu faina de grau, asta ca sa nu se lipeasca mancarea de tava, apoi se asaza jumatate din cantitatea de vinete coapte, peste vinete se adauga un strat de rosii, apoi un strat de sunca Praga, iarasi un strat de vinete coapte, se toarna ouale batute cu lapte dulce si putina sare, cascaval, se orneaza cu rosii cherry si rozmarin si se da tava la cuptor pentru circa o ora. Cand este rumena si frumoasa, este semn ca-i gata, se scoate, se lasa la racoare, se portioneza si se poate servi.

Sa aveti pofta, dragilor!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vinete umplute

Postat de Ksenya

Vinete umplute

Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam. Ungem cu...

Citeste continuarea

Dovlecei cu vinete la cuptor

Postat de mirela0911

Dovlecei cu vinete la cuptor

Se spala bine dovlecelul si vanata. Se taie rondele nu foarte groase. Se sareaza si se lasa in strecuratoare pentru cca jumatate de ora, pentru a se scurge de apa lasata. Intre timp se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2018, 13:01
N-am incercat, dar nu se stie, poate le vine randul, intr-o zi...
la 28.07.2018, 13:24
sunt un deliciu,vinetele coapte se pot consuma asa fara altceva nimic,asa sunt de bune,eu atat am voie doar coapte insa cei dragi fara carnita nu papa asa ca le fac poftele atat cat mai am timp
la 28.07.2018, 13:37
O rețetă de sezon,merita încercata!
la 28.07.2018, 14:20
Un deliciu
la 28.07.2018, 14:55
Un deliciu

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking