Ingrediente
- 1 vanata potrivita
- Pentru aluat
- 1 ou
- 150 ml bere
- 150 faina
- sare dupa gust
- Pentru umplutura
- 400 g carne tocata
- o lingura sos de soia
- o lingurita susan
- piper proaspat macinat Delikat
- 5-6 fire ceapa verde
- 1 lingura ulei de susan
- sare dupa gust
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Spalam vanata, apoi taiem felii nu mai groase de 5 mm, insa nu taiati vanata pana la sfarsit. Presarati vanata cu sare si lasati-o pentru 30 min. Tot pentru 30 minute lasam si umplutura, amestecand toate ingredientele intr-un castron.
Dupa ce s-a scurs timpul, treceti vanata sub jetul de apa.
Faceti perechi cate doua felii ca in poza. Si asezati-le pe un prosop de bucatarie pentru a absoabi excesul de apa.
Pregatim aluatul. Batem oul spuma, adaugam treptat faina si subtiem cu bere. Trebuie sa rezulte un aluat un pic mai gros decat cel de clatite.
Luam cate o pereche de felii si umplem cu o lingura cu umplutura. Aplatizam cu degetele, vom obtine un mini-hamburger, il trecem prin aluat si-l punem la prajit intr-un vas cu ulei bine incins.
Rumenim pe ambele parti si le scoatem intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta pana la servire.
Se servesc cu sos dulce acrisor.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu carne in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|