Vinete cu carne in stil chinezesc

Postat de Ksenya in Retete Delikat
28 Iun 2018 | 2811 vizualizari
Vinete cu carne in stil chinezesc

Am tot mancat felul asta de vinete, dar nu-mi iesea aluatul. Si cum e secretul bucatarului chinez care nu intelege nimic deodata daca-l intrebi: "Cum?"   :), a durat un pic pana sa aflu. Mai jos aveti reteta si sper sa va placa. Sa trecem la treaba.

Ingrediente

  • 1 vanata potrivita
  • Pentru aluat
  • 1 ou
  • 150 ml bere
  • 150 faina
  • sare dupa gust
  • Pentru umplutura
  • 400 g carne tocata
  • o lingura sos de soia
  • o lingurita susan
  • piper proaspat macinat Delikat
  • 5-6 fire ceapa verde
  • 1 lingura ulei de susan
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spalam vanata, apoi taiem felii nu mai groase de 5 mm, insa nu taiati vanata pana la sfarsit. Presarati vanata cu sare si lasati-o pentru 30 min.  Tot pentru 30 minute lasam si umplutura, amestecand toate ingredientele intr-un castron.
Dupa ce s-a scurs timpul, treceti vanata sub jetul de apa.

Faceti perechi cate doua felii ca in poza. Si asezati-le pe un prosop de bucatarie pentru a absoabi excesul de apa.
 Pregatim aluatul. Batem oul spuma, adaugam treptat faina si subtiem cu bere. Trebuie sa rezulte un aluat un pic mai gros decat cel de clatite.

 Luam cate o pereche de felii si umplem cu o lingura cu umplutura. Aplatizam cu degetele, vom obtine un mini-hamburger, il trecem prin aluat si-l punem la prajit intr-un vas cu ulei bine incins.

 Rumenim pe ambele parti si le scoatem intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta pana la servire.

Se servesc cu sos dulce acrisor.



Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu carne in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si marar

Postat de simona72

Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si marar

Pentru paste, am sa va invat cel mai simplu mod in care sa faceti pastele de casa. Puneti toate ingredientele pentru paste intr-un robot. Mixati si lasati cateva secunde pana aluatul se formeaza...

Citeste continuarea

Ciuperci de padure cu smantana

Postat de sufletista

Ciuperci de padure cu smantana

Intr-un ceaun topim untul, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul tocat cubulete. Lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam ciupercile fierte si taiate felii, 1 cana cu apa, sare, piper si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:15
la 06.07.2018, 10:37
la 06.07.2018, 11:24
la 06.07.2018, 12:08
la 07.07.2018, 20:08
Arata bine!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking