Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de legume
29 Aug 2020 | 3725 vizualizari
Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

O mancare de vara, rapida si lejera am pregatit in acest week-end! Aveam cam de toate prin frigider si imi doream sa folosesc tonul. Aceasta reteta chiar mi s-a parut grozava, cel putin ai mei au fost incantati de ceea ce a iesit! L-am facut atat de repede, ca o sa mai repet reteta.

Ingrediente

  • 1 vanata potrivita
  • 160 gr ton bucati in ulei de masline
  • 200 gr pasata de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 3-4 frunze busuioc verde
  • 150 gr mozzarella
  • 2 linguri parmezan ras
  • 4 rosii cherry galbene
  • sare
  • piper
  • oregano uscat

Mod de preparare

Spalati vanata, o stergeti cu un servetel de bucatarie si indepartati capetele.

O taiati felii nu foarte subtiri.

Incingeti o tigaie grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.

Intr-o cratita puneti pasata. Adaugati usturoiul curatat si pisat, busuiocul tocat marunt. Presarati sare, piper si putin oregano uscat. Puneti cratita pe foc, focul sa fie la mic, lasati sa fiarba 5 minute sosul, apoi il dati deoparte. Pregatiti o tava (un vas) de 20/20 cm. Puneti un strat de vinete, jumatate din sosul de rosii si il intindeti uniform. Desfaceti tonul, il scurgeti bine de ulei, puneti bucati din el peste vinete, din loc in loc. Presarati parmezanul ras. Asezati iar un strat de vinete si le ungeti cu restul de sos. Mozzarella o dati pe razatoarea mare, o presarati deasupra. Taiati pe jumatate rosiile cherry, le asezati din loc in loc. Introduceti preparatul in cuptorul incins, la 190 de grade, circa 20 de minute, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati putin sa se racoreasca, apoi este gata de servit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu ton si mozzarella la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker

Postat de timea

Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker

Inainte de toate curatam si spalam bine legumele. Punem in vasul de la cooker (sau daca faceti pe aragaz intr-o cratita, wok) putin ulei si pornim functia fry timp de 15 min. Punem pe rand...

Citeste continuarea

Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate

Postat de oanapl

Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate

Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2020, 10:31
la 29.08.2020, 11:30
Interesant!
la 29.08.2020, 13:19
la 29.08.2020, 15:28
Interesanta combinatie!
la 29.08.2020, 15:54
interesanta

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking