Vinete impanate - Imambaialdi

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de post
5 Mar 2018 | 4688 vizualizari
Vinete impanate - Imambaialdi

Ingrediente

  • 4 buc vinete
  • 4 buc ceapa
  • 2 buc morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 telina
  • 1/4 buc varza
  • 4 buc rosii (sau o conserva)
  • 2 capatani usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se curata de coaja din loc in loc. Unde s-a luat coaja, se taie cu cutitul, fara sa ajungem pe partea cealalta. Se pune apa la fiert cu putina sare si in momentul cand fierbe, adaugam vinetele si le lasam zece minute. Se scot, se pun pe un fund inclinat si asezam o greutate pe ele (trebuie sa iasa amareala din ele). Tocam ceapa marunt si se caleste in ulei, adaugam morcovul si telina  date pe razatoarea mica. Apoi varza tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete. Condimentam legumele cu sare si piper. Sfat: daca aveti un robot de bucatarie nu ezitati sa-l folositi, chiar daca se toaca marunt. Fiecare catel de usturoi (crud, se va lasa toata aroma) se taie in doua si se indeasa in vinete. Cu o lingurita indesam si din compozitia de legume in taieturile facute in vinete. Vinetele se aseaza intr-o tava unsa cu ulei din belsug. Legumele ramase se aranjeaza pe langa vinete. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se toaca marunt si se adauga in tava peste vinete. Acoperim tava cu folie sau capac si se da la cuptor pentru 30 minute. Dupa ce scoatem folia mai lasam ~ 20 minute.

Servim mancarea rece presarata cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate - Imambaialdi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele de varza

Postat de Ksenya

Chiftele de varza

Varza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un...

Citeste continuarea

Pateuri cu spanac

Postat de Irina

Pateuri cu spanac

Am folosit aluat congelat, asa ca l-am lasat intai la dezghetat. Spanacul l-am spalat si curatat, dupa care l-am oparit in apa clocotita. L-am scurs si l-am tocat, nu foarte marunt. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2018, 17:21
Ceapă, roșii, țelină, usturoi, vinete, pfoaii, verdeață, toate pe gustul meu. Minunat preparat, explozie de gusturi numai bune de experimentat pentru o zi de post.
la 05.03.2018, 17:30
Un deliciu trebuie sa fie cu atatea legume!
la 05.03.2018, 17:53
Cu varză în combinație nu am încercat, dar voi reține ideea!
la 05.03.2018, 18:08
Suna bine
la 05.03.2018, 18:26
Bune

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking