Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume

Postat de Cristi_Roman in Aperitive / Garnituri
21 Noi 2009 | 28448 vizualizari

Dacă deobicei îmi place să gătesc doar rețete proprii, fiindcă mi se pare că posibilitățile sînt infinite în bucătărie, iată că aseară am gătit ceva ce am văzut la televizor, mai exact în extraordinara The F Word, una dintre emisiunile prezentate de Gordon Ramsay pe BBC. Și cum în această săptămînă a venit rîndul bucătăriilor franțuzești să se întreacă la emisiune (în fiecare săptămînă se întrec două restaurante ale unei bucătării internaționale, iar la finalul sezonului se va alege cel mai bun restaurant internațional al Marii Britanii), am setat creierul pe recepția maximă, pentru că ador orice e mediteraneean. Așa că am pus ochii pe rețeta de mai jos, foarte simplu de făcut, cu ingrediente ieftine și ușor de găsit. Și, mai ales, o rețetă de efect și cu un rezultat gustos. Un singur lucru trebuie spus - ceea ce am văzut la TV se referea doar la vinete, dovleceii au venit ca bonus din partea mea.

Inapoi la reteta

Comentarii (52)

la 21.11.2009, 15:50
Foarte bine arata! ce pofta mi-ai facut!
la 21.11.2009, 16:42
arata f bine ..nu am facut niciodata vinete la cuptor acoperite/umplute cu ceva..am sa incerc si eu...
la 21.11.2009, 17:02
la 21.11.2009, 17:04
Mulțumesc și la masă vă poftesc.
la 21.11.2009, 17:25
Am trecut-o la favorite cred ca e super
la 21.11.2009, 17:47
super......imi ploua in gura
la 21.11.2009, 18:05
la 21.11.2009, 18:13
Eu stiu de catei de usturoi, aia mici si cu gust natural, dulaii nu-s aia hormonizati, chinezesti? Sau a fost doar o figura de stil?[bs:10
P.S.Ia-o ca pe o gluma, sa stii ca-mi place cum gatesti.
2. Ne-a adus scotianu ceai...organic. Ce arome...
la 21.11.2009, 18:21
ceaiu' organic e ala din plante culese din curtea bunicii: musetzel, tei, etc
la 21.11.2009, 18:46
@dannygospodina - Asa le zic eu, dulai, fiindca nu-mi plac catelusii, daca voi avea vreodata caine va fi mare, ca mine asa . Deci era o figura de stil .
Usturoiul e romanesc, din curtea bunicilor, l-am adus din tara in septembrie.
@ Bucataras - corect.
la 21.11.2009, 18:46
arata foarte bine, nici eu nu am gatit/mancat niciodata vinete umplute, dar sigur voi face!
la 21.11.2009, 18:49
Apropo, fiindca aseara n-am mincat decit jumatate, azi am reincalzit - piperul si usturoiul au intrat mai bine peste noapte in vinete si au facut ca astazi gustul general al vinetelor sa fie mai iute un pic.
la 21.11.2009, 19:21
si eu fac de astea, arata bineeee..., eu de obicei pun rosii feliate deasupra si mozarella deasupra rosiilor...so gratarelul de langa arata bine mmmmmmm
la 21.11.2009, 19:31
le-ai incalzit? astea-s bune si reci, mie parca imi plac mai mult reci decat calde...
la 21.11.2009, 19:56
Da, nu pot mînca rece nimic din ce e făcut cu grăsime, ulei (nu contează de care) - mă ia capul instantaneu. Și, în general, rezerv doar dimineața mîncării reci, în rest îmi place să mănînc cald.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking