Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
19 Sep 2024 | 585 vizualizari

Andra Mihail ne surprinde din nou cu o rețetă simplă și delicioasă de vinete pane crocante. Perfecte ca gustare sau garnitură, aceste vinete aurii și fragede se prepară rapid și sunt pline de savoare. Pentru aceste Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat, sunt necesare următoarele ingrediente: vinete, ouă, făină, pesmet, condimente, iaurt și mărar.

Ingrediente

  • Ingrediente Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat:
  • 1 vânătă
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 200 g panko
  • sare și piper
  • praf de usturoi și boia
  • Pentru sos:
  • 150 g iaurt grecesc
  • 1 cățel usturoi
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • mărar verde
  • în plus:
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Cum se prepara Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat:

Îndepărtează cotorul de la vânătă și tai-o în bastonașe potrivite. Condimentează-le cu sare. 

Amestecă făina cu sare, piper, praf de usturoi și boia de ardei.

Într-un bol, bate ouăle cu un praf de sare și piper. 

Pune făina pe o farfurie și pesmetul pe o altă farfurie. Ia fiecare felie de vânătă, trece-o prin făină, scuturând excesul, apoi prin ou bătut și, în final, prin pesmet. Asigură-te că bastonașele de vânătă sunt acoperite uniform cu pesmet.

Încinge ulei într-o tigaie, la foc mediu.
Prăjește vinetele pane pe ambele părți, până devin aurii și crocante, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-le apoi pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Într-un bol, amestecă iaurtul grecesc cu sare, piper, un cățel de usturoi ras și puțin ulei de măsline. Adaugă și mărar proaspăt, tocat mărunt. Servește vinetele pane alături de sosul de iaurt.

Sunt foarte gustoase și ușor de preparat.

Incearca si reteta de Vinete umplute cu legume si branzeturi sau varianta de Rulouri de vinete umplute cu ricotta, un preparat delicios.

Iti recomandam si reteta de Vinete pane cu sos de rosii.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Postat de RODIMUR

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Carnea se spală, se alege de grăsime și de pielițe, se feliază și se pune în cratiță, cu 3-4 linguri de ulei la foc domol, până se albește pe toate fețele, după care se...

Citeste continuarea

Varza cu afumatura la tigaia wok

Postat de Constelatialeu

Varza cu afumatura la tigaia wok

Treaba sta in felul urmator, ne pregatim ingredientele, carnea o taiem bucatele potrivite. Taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, rosiile le decojim si apoi le taiem cubulete mici, tocam varza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2024, 13:49
la 20.09.2024, 08:07
la 25.09.2024, 19:48
Faine!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking