Vinete picante la borcan in stil georgian

Postat de Ksenya in Conserve
15 Oct 2019 | 7716 vizualizari
Vinete picante la borcan in stil georgian

Reteta de fata provine din Georgia si este foarte cunoscuta in est.  Se prepara rapid si la fel de rapid si se termina. Va indemn s-o incercati cu incredere si n-o sa va para rau.

Ingrediente

  • 1,5 vinete tinere preferabil de forma alungita
  • 3 ardei mari grasi rosii sau 3 gogosari
  • 1 ardei iute
  • 2 rosii ptrivite
  • 8 catei usturoi
  • 2 lingurite sare
  • 4 lingurite zahar
  • 70 ml otet de 9%
  • ulei pentru uns vinetele
  • 1 legatura de frunze coriandru tocat marunt

Mod de preparare

Vinetele le taiem rondele cu grosimea cam de 1 centimetru si le presaram cu putina sare, amestecam si le dam deoparte pentru 30 min.

Intr-o oala adaugam ardeii, rosiile, usturoiul si ardeiul iute date prin masina de tocat, adaugam sarea si zaharul si coriandrul tocat marunt, fierbem 3 minute, la sfarsit adaugam si otetul.

Vinetele le scoatem pe un prosop absorbant si cu altul presam ca sa scoatem tot lichidul.

Intr-o tava de cuptor, intindem hartie de copt si o ungem cu ulei, asezam vinetele rondele, apoi ungem si vinetele cu ulei cu ajutorul unei pensule de bucatarie.

Dam la cuptor penru 15 minute la 180 grade C.

Scoatem din cuptor, le transferam una cate una in borcane spalate si sterilizate in straturi.

Un strat de vinete, 2 linguri sos, iar vinete, iar sos, pana umplem borcanele.

Infiletam borcanele cu capace si sterilizam 20 minute din momentul fierberii  la bain -marie.

Dupa ce a expirat timpul, le lasam pana a 2-a zi sa raceasca in oala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete picante la borcan in stil georgian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sos pentru paste la borcan

Postat de simona72

Sos pentru paste la borcan

Ca sa-mi fac o idee cam ce contine un astfel de sos, am luat borcanul de paste din camara si m-am uitat pe eticheta lui. Atunci am ajuns la concluzia ca vreau sa fac doua feluri de sosuri: unul cu...

Citeste continuarea

Ardei copt la borcan

Postat de Pungasa_Rogue

Ardei copt la borcan

Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor, se acopera cu un capac si dupa 15-20 de minute se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2019, 18:25
la 15.10.2019, 18:49
la 15.10.2019, 19:05
Cred că mi-ar plăcea, așa, picante...
la 15.10.2019, 19:17
Bune!
la 15.10.2019, 20:16

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking