Vinete umplute

Postat de TAB1TA in Aperitive / Garnituri
23 Feb 2016 | 4762 vizualizari
Vinete umplute

Garantez ca sunt foarte gustoase si de senzatie. Necesita putina rabdare, dar merita. :) 

Ingrediente

  • 4 vinete de marime medie
  • 1 crenvurst invelit in bacon
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • cateva fire ceapa verde
  • 1 ou (optional)
  • 100 g branza sarata (telemea)
  • 125 g mozzarella
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am taiat vinetele în două pe lungime. Le-am scobit mijlocul, lasand cam 0,5-1 cm de la coaja, luand forma de barcute, le-am sarat si le-am scurs de zeama lasata. Apoi le-am asezat in tava acoperita cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt. 

Mijlocul vinetelor l-am taiat marunt, l-am sarat si am scurs zeama lasata. Am tocat usturoiul. Am taiat ceapa verde. Am taiat si crenvurstul. Am ras telemeaua si separat mozzarella. Rosia am decojit-o si am taiat-o in cubulete mici.

Intr-o cratita am pus uleiul la incins. Am adaugat crenvurstul, ceapa verde, miezul de la vinete si usturoiul. Dupa ce s-au inmuiat putin, am adaugat bucatile de rosie si condimentele, iar apoi telemeaua.

Am lasat putin sa se racoreasca si am amestecat cu oul batut.

 Cu compozitia rezultata, am umplut vinetele.

Le-am dat la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-30 de minute dupa care le-am scos, am presarat mozzarella rasă si am mai lasat încă 15 minute pana s-au rumenit usor pe deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Postat de Ksenya

Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Iata cum se prepara Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata Umplutura: Am tras miezul de nuca la tigaie pana s-a rumenit putin, cam  2-3 minute dupa care le...

Citeste continuarea

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Iata cum se pregateste Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor Spăl ăm vinetele în apă rece și le tăi em rondele, de grosimea unui deget. Pune m...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2016, 21:45
bune
la 23.02.2016, 21:46
Delicioase!
la 23.02.2016, 21:48
la 23.02.2016, 21:51
Multumesc Bya!
la 23.02.2016, 21:52
Multumesc Gicuta!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking