Ingrediente
- cca 10 kg vinete micute si coapte bine
- Umplutura
- 1,5 kg morcov
- 2 teline potrivite
- 2 sfecle rosii potrivite
- 2 kg gogosar ( sau ardei capia carnos)
- 10 ardei usturati
- 2 verze rosii potrivite ( cca 1 kg )
- 2 verze albe potrivite ( cca 1 kg )
- 3-4 capatani de usturoi
- 2 linguri sare grunjoasa
- 3 linguri zahar
- boabe de mustar
- Lichidul in care se oparesc vinetele
- 5-6 l apa
- o mana de sare grunjoasa
- Lichidul ce se pune peste vinetele umplute ( daca nu este suficient lichid mai plusati marind cantitatile)
- 1 l otet
- 2 l apa
- 3 linguri de sare grunjoasa
- 3 linguri zahar
- boabe de piper
- foi de dafin
- Pentru legat
- tije lungi de telina oparite
Mod de preparare
Vinetele le alegem pe cele mici si coapte bine, le rupem frunzulitele si taiem cotorul, le spalam si apoi le crestam. Punem la fiert apa cu sarea, cand incepe sa clocoteasca bagam vinetele si le lasam sa se inmoaie, apoi le scoatem din apa, le lasam sa se scurga pe un servet. Apoi ne apucam de umplutura si punem la fiert amestecul de apa, otet,zahar, sare, boabe de piper si foi de dafin. Dupa ce a dat in clocot lichidul lasam sa se raceasca . Curatam morcovul si-l radem, curatam gogosarul ( ardeiul capia) si-l taiem juliene, curatam telina si sfecla si le dam pe razatoare, tocam si varza alba si rosie, taiem ardeiul usturat, curatam usturoiul si-l taiem mai marunt. Tot acest mixt il amestecam bine, adaugam sarea, zaharul , amestecam si la final adaugam boabele de mustar. Oparim si tijele de telina, apoi umplem vinetele si le legam cu tijele de telina. Asezam vinetele, una peste alta, in borcane de 3 l sau 5 l si umplem cu lichidul racit. Depozitam in beci sau camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|