Vinete umplute

Postat de mihaelar63 in Porc
15 Oct 2016 | 5775 vizualizari
Vinete umplute

  De cum am zarit la piata , micile vinete ca niste butelcute , m-am indragostit de ele :D . Le-am si vazut umplute la cuptor . Dupa o scurta incursiune prin retete italiene si grecesti cu nume pompoase ,am abandonat cautarea . Tot ce am retinut era ca vinetele trebuie oparite in apa cu sare . Reteta s-a conturat pe masura prepararii. Din ,, cu smantana '''a iesit ,, cu rosii, dar nu regret .Asta-i pofta ce am poftit-o si asta am preparat!!!!

Ingrediente

  • 5 vinete mici

Umplutura :

  • 400 gr carne tocata porc
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri bulion rosii
  • 1 ou
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
  • nucsoara
  • scortisoara

Sos

  • 2 linguri ulei masline
  • 2 cani bulion de rosiii
  • 1 ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri carne tocata
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare

Cas mozarella .Rosii cherry. Busuioc verde.

Mod de preparare

  1. Curatati ceapa si usturoiul .
  2. Spalati ceapa verde si verdeata .
  3. Spalati vinetele si le scobiti in interior . Pastrati miezul . Daca este nevoie taiati putin din partea de jos ca vinetele sa se aseze frumos in tava .
  4. Puneti apa cu sare la clocotit si opariti vinetele usor pana incep sa se inmoaie .
  5. Intr-o tigaie mare preparati umplutura .
  6. Caliti ceapa[tocata ]   in ulei de masline si adugati carnea tocata .Cand aceasta incepe sa se albeasca puneti orezul si bulionul .
  7. Trageti tigaia de pe foc si adugati oul , pesmetul , condimentele si verdeata . Omogenizati .
  8. Cu aceast amestec umpleti vinetele asezate int-ro tava de yena si dati la cuptor 30 minute .
  9. In acest timp preparati  sosul .
  10. Ceapa si usturoiul si miezul de la vinete , tocate, se calesc usor in ulei .
  11. Adugati bulionul , ierburile si carnea tocata. Sarati .
  12. Scoateti tava de la cuptor distribuiti sosul in spatiile dintre vinete .
  13. Pe fiecare vanata umpluta puneti cate o felie de cas mozzarella.
  14. Dati tava la cuptor  pentru gratinare inca 10 minute .
  15. Decorati vinetele umplute la servire cu busuioc verde si rosii cherry.
  16.        Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Postat de Ksenya

Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Iata cum se prepara Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata Umplutura: Am tras miezul de nuca la tigaie pana s-a rumenit putin, cam  2-3 minute dupa care le...

Citeste continuarea

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Iata cum se pregateste Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor Spăl ăm vinetele în apă rece și le tăi em rondele, de grosimea unui deget. Pune m...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2016, 09:54
Numa bune pot fi !!!
la 15.10.2016, 10:01
Delicioase!
la 15.10.2016, 10:02
Delia , garantez
la 15.10.2016, 10:19
Ce papa bun ai făcut, Miha!
la 15.10.2016, 10:47

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking