Vinete umplute cu carne de pui

Postat de mihasara in Aperitive / Garnituri
26 Oct 2015 | 2402 vizualizari
Vinete umplute cu carne de pui

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 350g carne tocata de pui (piept)
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 3-4 rosii potrivite
  • 100 ml suc de rosii sau apa
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de ulei de masline de preferat
  • 100g cascaval afumat.

Mod de preparare

  1. Spalam vinetele si le taiem in doua pe lung.
  2. Le asezam in tava cu partea taiata in sus, le stropim cu putin ulei si sare si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 250grade Celsius.
  3. Intre timp, taiem ceapa si ardeiul foarte marunt, morcovul il dam pe razatoare mica si le calim pe toate intr-o tigaie cu cel mult o lingura de ulei.
  4. Adaugam carnea si o lasam pe foc pana isi schimba culoarea.
  5. Scoate vinetele din cuptor si le scobim cu ajutorul unei linguri.
  6. Miezul de la o vanata l-am tocat foarte marunt si l-am adaugat peste carne.
  7. Condimentam cu sare si piper si adaugam rosiile taiate cubulete plus 100ml apa sau suc de rosii.
  8. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 35 de minute.
  9. Adaugam patrunjelul si amestecam bine.
  10. Cu ajutorul unei linguri umplem vinetele si le bagam in cuptor pentru20-25 de minute la 200 de grade sau pana intra foarte usor furculita in vanata.
  11. Dupa acest interval scoatem tava si radem cascaval afumat pe suprafata vinetelor, dupa care il mai dam la cuptor pentru 10 minute.
  12. Se servesc calde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...

Citeste continuarea

Vinete umplute la cuptor-reteta araba

Postat de Mihaela11_jo

Vinete umplute la cuptor-reteta araba

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati. Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o tava de cuptor antiaderenta. Vinetele se sareaza si se lasa 20 de minute pe un gratar sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2015, 14:52
la 26.10.2015, 14:54
la 26.10.2015, 15:07
delicioase
la 26.10.2015, 15:28
la 26.10.2015, 15:52
bune

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking