Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
12 Iul 2024 | 857 vizualizari
Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

Andra Mihail ne aduce azi o rețetă gustoasă și rapidă de vinete umplute cu legume și brânzeturi. Un preparat sănătos și delicios, perfect pentru zilele călduroase. Află secretele unei combinații savuroase și ușor de pregătit. Pentru aceste Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară, ai nevoie de următoarele ingrediente: vânătă, feta, mozzarella, roșii chery, usturoi și cimbrișor.

Ingrediente

  • Ingrediente Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară
  • 1 vânătă potrivită
  • 150 gr feta
  • 50 gr mozzarella
  • 100 gr roșii cherry
  • cimbrișor
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare și piper

Mod de preparare

Cum se prepara Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară:

Taie vânăta în jumătăți, pe lungime. Scobește miezul, lăsând coaja cât mai subțire. Așază jumătățile de vânătă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Condimentează cu puțină sare și piper.

Toacă mărunt miezul de vânătă. Taie roșiile cherry în jumătăți. 

Pune pe foc o tigaie cu puțin ulei de măsline. Așteaptă până se încinge uleiul, apoi pune la rumenit roșiile cherry, miezul de vânătă tocat și usturoiul mărunțit. Adaugă puțin cimbrișor pentru aromă. 

Lasă legumele să se înmoaie puțin, apoi adaugă cubulețe de brânză feta. Lasă 1-2 minute pe foc, apoi dă deoparte tigaia.

Umple fiecare jumătate de vânătă cu compoziția pregătită. Rade peste umplutură multă mozzarella.

Coace vinetele umplute, la 190 grade C, pentru 15-20 minute sau până se gratinează frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și presară puțin cimbrișor peste vinetele gratinate.

O mâncare gustoasa, ușor de făcut cu ingrediente puține.

Încearcă și rețeta de Vinete umplute cu carne sau varianta de Evantai de vinete.

Îți recomandăm și rețeta de Vinete pane cu sos de roșii.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rosii umplute cu crema de oua

Postat de caroline

Rosii umplute cu crema de oua

Rosiille le spalam si le indepartam coditele. E bine sa folositi rosii tari , nu foarte coapte.  Taiem la fiecare rosie putin din partea superioara ( ca un capac) cat sa putem sa eliminam...

Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de AdrianUdrea

Varza a la Cluj

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 13.07.2024, 00:49
la 19.07.2024, 21:17
Ce faina este reteta, perfecta pentru sezonul acesta!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking