Vinete umplute cu paste

Postat de deyutzky in Paste
29 Oct 2015 | 3022 vizualizari
Vinete umplute cu paste

Ingrediente

  • cca. 150 g paste Barilla
  • 2 vinete
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 rosie decojita
  • 1 cana suc de rosii
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Vinetele le spalam si le stergem de apa cu un servetel.

Le taiem in jumatate, pe orizontala. Cu o lingura scoatem miezul vinetelor, presaram vinetele cu sare si le lasam deoparte pentru aprox.20 de minute, apoi le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Le tinem la foc mediu.

Intre timp ne ocupam de umplutura.

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.

Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, iar peste ele putina apa si le calim 2-3 minute.

Adaugam ardeiul, vinetele si rosia taiate cubulete, putina sare, apoi amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade.

Adaugam sucul de rosii si potrivim cu sare si piper dupa gust. Mai lasam cateva minute pe foc mic. 

Inchidem focul, adaugam pastele fierte si amestecam. 

Scoatem vinetele din cuptor si le umplem cu compozitia de paste (o sa mai ramaneti cam cu o portie de paste pe care o puteti consuma separat).

Dam tava la cuptor la foc mic-mediu pentru maxim 20 de minute. Daca nu faceti reteta de post, puteti presara deasupra si niste cascaval ras.

Le scoatem din cuptor, presaram patrunjel verde si le servim.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vinete umplute

Postat de ela

Vinete umplute

Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobesc putin. Ceapa se curata daca e alba,daca nu cea verde se taie rondele,la fel si morcovul,ardeiul si rosiile se decojesc. Miezul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2015, 18:56
Ce reteta faina!! Super Deyu! Bravo!
la 29.10.2015, 18:58
Multumesc, Simo!
la 29.10.2015, 19:01
Ce idee faina!
la 29.10.2015, 19:02
Super idee!
la 29.10.2015, 19:02

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking