Vinete umplute cu quinoa

Postat de andaoana in Mancaruri de post
14 Oct 2016 | 5450 vizualizari
Vinete umplute cu quinoa

Aceasta reteta este ideala pentru cei care nu consuma carne sau pentru cei care doresc sa reduca consumul ei . Este o reteta ideala si pentru perioada de post daca este servita fara iaurt sau smantana. Vinata sau patlageaua vanata pe langa faptul ca este foarte gustoasa si versatile are si multe beneficii pentru consumatori . Este o sursa bogata de fibre si vitamine( A si B-uri ) acid folic si minerale . Prin proprietetaile pe care le are ne ajuta in detoxifiere,insomnia, la protejarea sistemului cardiovascular,este utila in curele de slabire oferind o senzatie de satietate, ajuta sistemul imunitar si previne balonarea si constipatia . Mai multe indicatii si benefici ale patlaginei mai cititi voi pe internet sau in cartile de specialitate , eu va propun o reteta gustoasa , satioasa si sanatoasa .    

Ingrediente

  • 2 vinete maricele
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri quinoa fiarta
  • sare
  • piper
  • pudra de ghimbir
  • 50ml bullion
  • Extra :
  • 250 ml bullion
  • 100 ml apa
  • oregano
  • iaurt /smantana

Mod de preparare

Vinetele le spalam si le taiem in jumate pe lungime . Cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul vinetei astfel incat sa facem loc pentru umplutura . Presaram vinetele cu sare si lasam sa stea.

Pana cand vinetele scobite lasa zeama ne ocupam de umplutura .

Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri de ulei impreuna cu morcovul . Adaugam si miezul de vinete rezultat din scobire . Acest miez daca este bucati mai mari il taiem . Lasam legumele sa se caleasca si asezonam . Adaugam 50 ml bullion si quinoa . Eu in loc de piper folosesc pudra de ghimbir dar se poate folosi si piper si ghimbir.

Scurgem bine vinetele scobite de zeama lasata si le umplem cu compozitia. Asezam in tava si tunam pe langa ele 250ml bullion amestecat cu 100 ml apa si cu oregano. Dam totul la cuptorul incins la 180-200 grade pana cand intra bine scobitoarea in vinete . Deasupra se poate razui parmesan .

Servim cald cu o lingura de iaurt grecesc sau smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu quinoa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete umplute cu quinoa la slow cooker Crock Pot

Postat de katty

Vinete umplute cu quinoa la slow cooker Crock Pot

Spalam vanata, ii taiem codita si o taiem pe jumatate. Cu o lingura scoatem din miez, pastrand o margine de aproximativ 1 cm. Presaram sare si o lasam deoparte. Tocam miezul scos cubulete si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2016, 14:20
bune!
la 14.10.2016, 14:42
la 14.10.2016, 15:57
vin la masa
la 14.10.2016, 16:09
quinoa asta nu e pe placul meu
la 14.10.2016, 17:57
interesanta reteta !

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking