Vinete umplute, la cuptor

Postat de mirela0911 in Pui
25 Aug 2019 | 9794 vizualizari
Vinete umplute, la cuptor

Un pranz tare gustos si satios iar umplutura poate diferi in functie de gusturi, se pot prepara chiar si de post. Eu am ales umplutura cu piept de pui, miezul de la vinete, rosii, ardei .... legume de sezon!

Ingrediente

  • 2 buc vinete potrivite
  • sare
  • ulei
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 1 buc ceapa
  • 2 buc rosii
  • 1 buc ardei gras
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare, piper
  • 150 g cascaval

Mod de preparare

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata.

Pieptul de pui se spala si se taie in fasiute mici. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se rumeneasca usor. 

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune peste carne si se amesteca. Se adauga sare pentru a se inmuia ceapa si se lasa sa se caleasca usor. Miezul de la vinete se taie marunt. Rosiile se oparesc usor pentru a indeparta pielita apoi se taie in cubulete. Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie cubulete.

Dupa ce s-a calit usor ceapa, se toarna cca 100 ml apa fierbinte si se pune miezul taiat de la vinete. Se amesteca si daca mai este nevoie se mai adauga putina apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita tigaia, pana se inmoaie miezul de la vinete. 

Spre final se adauga rosiile si ardeiul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa mai fiarba cateva minute tot amestecul. La final se adauga usturoiul taiat feliute si patrunjelul verde tocat. Se amesteca, se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc.

Intr-un vas de yena se asaza jumatatile de vinete. Se umple fiecare jumatate cu sosul preparat inainte. Se acopera vasul cu folie de aluminiu sau cu capac (daca are vasul) si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 45 de minute. Dupa ce au trecut minutele, se scoate din cuptor tava iar peste vinete se presara cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se da din nou la cuptor, fara a se mai acoepri si se lasa pana se rumeneste usor cascavalul de deasupra. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Iata cum se pregateste Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor Spăl ăm vinetele în apă rece și le tăi em rondele, de grosimea unui deget. Pune m...

Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de Ksenya

Vinete umplute

Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam. Ungem cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2019, 20:23
la 25.08.2019, 21:47
Arata exact cum trebuie !!!!
la 25.08.2019, 22:20
la 26.08.2019, 07:19
ce bune!
la 26.08.2019, 09:44
Sa ne faci la Paltinis

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking