Vita Bourguignon

Postat de Toamna07 in Vita
20 Ian 2015 | 5770 vizualizari
Vita Bourguignon

Acest preparat savuros ,un deliciu de Burgundia,are caracter rustic,dar si multa eleganta. Vom face o calatorie gastronomica in Franta.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 portii :
  • 1 kg gulas de vita
  • 250 g bacon afumat
  • 700 ml vin rosu/negru
  • 3 cepe
  • 300 g morcovi
  • 1 radacina de telina medie
  • 300 g ciuperci
  • 2 foi de dafin rozmarin sare,piper
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 lingurite de otet

Mod de preparare

Este ideal sa marinam carnea timp de 12 ore,dar daca va grabiti o vom marina macar 30 de minute. In urma acestei marinari carnea de vita se va fragezi si va prinde un gust si o culoare deosebita.

Ar fi ideal sa folosim un vin de Burgundia sau Pinot Noir.

Vom incepe prin a spala bucatile de carne si apoi le vom usca prin tamponare. Curatam cepele si le taiem in inele. Intr-un castron,amestecam carnea,ceapa,otetul si vinul.Lasam la marinat pentru 30 de minute.Acoperim cu folie alimentara. In acest timp curatam morcovii si telina.Le vom taia in bucati medii.

Scurgem carnea de marinata,pe care o vom pastra,si o vom tampona cu un servet de hartie. Tavalim carnea prin faina. Incingem 50 ml de ulei si vom praji carnea pe toate partile.Adaugam legumele pregatite,dafinul,rozmarinul si marinata oprita.Asezonam cu sare si piper. Lasam sa fiarba inabusit, sub capac,la foc mic,cam 1 ora si 30 minute SAU dam cratita acoperita la cuptor !

Numai daca mai este nevoie vom pune putina supa de vita sau apa !!! Ciupercile se vor taia pe jumatate . Baconul cubulete. 1 ceapa se toaca marunt. Incingem o tigaie si vom frige baconul.Se scoate si se lasa sa se scurga pe servetel. In grasimea lasata de bacon in tigaie vom cali ceapa si ciupercile. Adaugam in cratita tot ce am calit in tigaie .Mai adaugam putin zahar brun .Se mai lasa 2-3 minute.

Toate ingredientele se imbina armonios. Servim cu cartofi fierti in coaja si bagheta proaspata !

Bon appetit !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita Bourguignon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Boeuf Bourguignon by Julia Child

Postat de Satisfyyourcravings

Boeuf Bourguignon by Julia Child

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.  Intre timp, se prajeste baconul intr-o cratita din fonta (sau cu pereti inalti, potrivita si pentru cuptor), la foc mediu pana devine...

Citeste continuarea

Boeuf bourguignon

Postat de Satisfyyourcravings

Boeuf bourguignon

Carnea se usucă cu ajutorul unui prosop.  Baconul se prăjește fără  ulei , până devine crocant. Se scoate pe un prosop de hârtie.  În tigaia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2015, 16:39
la 20.01.2015, 18:23
Grozava vita!!
la 20.01.2015, 20:47
Suna bine!
la 20.01.2015, 21:03
ce bunatate
la 21.01.2015, 08:52

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking