Vulcani de ciocolată

Postat de madi_marin in Prajituri
24 Iun 2012 | 5097 vizualizari
Vulcani de ciocolată

E prima dată când încerc această reţetă. Ştiam de ea de mai demult, doar ca nu aveam formele speciale în care se coc. Mi-am cumpărat forme de ceramică şi am pregătit prăjiturelele delicioase. Ştiu că nu sunt perfecte, dar promit să mai încerc şi alte variante. Încercaţi şi voi!

Ingrediente

Pentru 8 forme:
  • 200 g unt + extra pentru uns
  • 300 g ciocolată
  • 4 linguri cu zahăr+ extra pentru tapetat
  • 3 linguri cu făină
  • 3 ouă
  • piure de zmeură

Mod de preparare

Topim într-o crăticioară la foc mic untul, ciocolata şi zahărul.

Se toarnă totul într-un castron, apoi se adaugă pe rând ouăle şi se amestecă bine după fiecare. Se încorporează şi piureul de zmeură făcut din 100 g fructe şi se omogenizează compoziţia.

Formele se ung cu unt şi se tapetează cu zahăr, apoi se toarnă compoziţie, fără să se umple totuşi.

Se coc la foc potrivit cam 10 – 12 minute. Se răcesc, apoi se pot servi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vulcani de ciocolată " nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu branza dulce si visine

Postat de katty

Desert rulada cu branza dulce si visine

Cernem faina intr-un castron. Amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Facem o adancitura la mijloc in care punem untul moale, apoi turnam cate putin lapte putin caldut si framantam pana obtinem un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si urda

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si urda

Speli visinele, le stergi si elimini samburii. Le pui intr-o sita si le lasi 15-20 minute sa se scurga. Pui ciocolata si untul, taiate in bucatele potrivite, intr-o craticioara, pe foc foarte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2012, 14:33
la 24.06.2012, 14:36
ohh,cum arata:-b
la 24.06.2012, 14:39
la 24.06.2012, 14:40
un deliciu
la 24.06.2012, 14:46
cat de gustoasa trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking