Waffe belgiene cu nutella

Postat de RuxyRux in Prajituri
17 Feb 2011 | 9493 vizualizari
Waffe belgiene cu nutella

N-am mai folosit de multa vreme aparatul si am zis ca e timpul sa facem niste waffe delicioase...si le-am uns cu nutella pentru un gust senzational...

Ingrediente

  • 2 oua separate
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 cana si un sfert de faina
  • 1 cana de lapte( 200 ml)
  • 100 ml unt topit
  • 5 linguri zahar pudra
  • doua pliculete vanilie
  • un praf sare  

Mod de preparare

Laptele caldut se amesteca cu drojdia si se dizolva.
Albusurile se bat spuma.
Galbenusurile se bat cu un praf de sare si se adauga la laptele cu drojdie.
Faina se amesteca cu zaharul si se adauga la compozitie.
Se adauga si untul topit si se amesteca bine.
Se pune si albusul batut spuma si se incorporeaza usor.
Compozitia trebuie sa arate ca o smantana foarte groasa. Daca vi se pare prea lichida mai adaugati faina si invers daca vi se pare prea groasa mai adaugati putin lapte.
Se lasa 45 de minute la loc caldut.
Se ia cu polonicul din compozitie si se toarna in aparatul bine incins de waffe.
Se lasa sa se rumeneasca frumos, se scot si se pune nutella deasupra. Decorati dupa dorinta ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Waffe belgiene cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert clafoutis cu capsuni

Postat de BakeUpArtist

Desert clafoutis cu capsuni

Am curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2011, 19:16
foarte bune preferatelel mele
la 17.02.2011, 19:16
vai ce mi-ai facut dar macar sunt prima de cand tot zic ca imi iau si eu una,precis ar fi un mare hit cu copii!!!
la 17.02.2011, 19:16
na ca am ajuns a doua
la 17.02.2011, 19:16
Gina ma bucur
la 17.02.2011, 19:17
Miti...stii ca ultimul scapa turma sa iti iei ca merita s-ar bucura maruntelele

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking