Waffe cu aroma de portocale

Postat de CameliaComan in Dulciuri
27 Iul 2016 | 3110 vizualizari
Waffe cu aroma de portocale

Waffe aromate cu portocale, o reteta care m-a cucerit de la prima gustare. Aceasta reteta se prepara foarte rapid si se potriveste de minune la micul dejun sau cand vrei sa mananci ceva dulce si usor de preparat. Se poate servi cu dulceata si smantana, nutella, miere, nuci, fructe proaspete sau topping de ciocolata.

Ingrediente

  • 340 ml lapte
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de portocale

Mod de preparare

Topim untul la foc mic, iar apoi il lasam sa se raceasca. Mixam usor ouale intr-un vas iar apoi adaugam laptele. Amestecam bine cu telul. Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt.

Adaugam cate o lingura de faina peste compozitia lichida pana terminam de incorporat toata faina.. Mixam. Adaugam zaharul si mixam usor. 

Turnam untul topit si esenta de portocale, si le incorporam in compozitie. Incalzim aparatul de facut waffe si ungem ambele placi cu putin ulei. In centrul trebuie sa adaugam un polonic cu aluat.  Inchidem capacul fara sa intindem compozitia. Le lasam pana ne arata apartul ca sunt gata. Simplu de preparat dar foarte delicioase. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Waffe cu aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cozonac cu Fanta (de post)

Postat de rocsi_1612

Cozonac cu Fanta (de post)

Aluatul: Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar. Cernem faina intr-un bol, punem un praf de sare, drojdia, zaharul, coaja rasa de lamaie,...

Citeste continuarea

Brioche cu crema de patiserie

Postat de comanligia

Brioche cu crema de patiserie

Se dizolva mai intai drojdia in lapte impreuna cu zaharul,apoi se adauga untul topit. Peste se adauga ouale batute,sarea si faina.Se incorporeaza toate bine. Se framanta aluatul bine si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2016, 19:22
ai aparat de waffe ce fain
la 27.07.2016, 20:08
Ce frumoase sunt !
la 27.07.2016, 20:12
gustoase!
la 27.07.2016, 20:16
la 27.07.2016, 20:19

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking