Waffe cu cascaval si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri
22 Sep 2016 | 13499 vizualizari
Waffe cu cascaval si ardei copt

M-am gandit sa fac ceva diferit si am profitat de ocazie ca am avut si forma de waffe de la o prietena, asa ca mi-a venit ideea sa prepar acest aperitiv, care a fost foarte bun, dar parca mi-ar fi placut sa iasa un pic mai dulce, dupa gustul meu. Se poate servi, insa, cu ketchup dulce. Daca aveti o forma noua din fonta pentru waffe (sau orice alta forma: de faguri, nuci, ciuperci etc) va recomand sa o ungeti cu untura pentru ca asa nu va mai lipi; cu ulei merge mai greu. Eu m-am chinuit cu ulei pentru ca am uitat ca se unge mai bine cu untura, deci DE RETINUT!

Ingrediente

  • 3 oua;
  • sare;
  • un iaurt (140 g);
  • 300 ml apa minerala;
  • 6 linguri ulei;
  • faina cat cuprinde (circa 300 g);
  • 5 g praf de copt;
  • 150 g cascaval;
  • 100 g ardei copti, in otet.
  • Este necesara o forma pentru waffe.

Mod de preparare

Intr-un castron se pun ouale, putina sare, iaurtul, apa minerala, uleiul, faina si praful de copt si se mixeaza. Se adauga cascavalul ras si ardeiul copt (in otet) taiat bucatele. Se incorporeaza in aluat si daca este necesar se mai adauga faina.

Forma pentru waffe se unge cu ulei (dar mai bine cu untura, daca aveti) si se incinge la flacara aragazului. Se toarna un polonic din aluat in forma si se coace pe ambele parti. Se desprinde waffa cu ajutorul unui cutit pentru friptura sau a unei furculite. Marginile inestetice ale waffei se pot taia cu o foarfeca. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului pana cand se termina.

Waffele cu cascaval si ardei copt se pot servi ca atare sau cu ketchup dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Waffe cu cascaval si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piure de mazare cu cartofi

Postat de Irina

Piure de mazare cu cartofi

Am pus cartofii si mazarea la fiert separat, pentru ca mazarea fierbe mai repede.  Am pus apa in vas, am adaugat cartofii, am acoperit cu capacul si am lasat vasul la incins pana acul...

Citeste continuarea

Crema de branza cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Crema de branza cu ciuperci

Spalam ciupercile, le punem la fiert pentru 20 de minute cu sare si piper. Dupa acest timp, le luam de pe foc, le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga si sa se raceasca. Le tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2016, 17:44
super
la 22.09.2016, 18:42
tare bune!
la 22.09.2016, 18:51
daca as avea forma, sigur le-as face si eu
la 22.09.2016, 18:51
Astea-s bune rau, de rontait in fata pc-ului!
la 22.09.2016, 18:55
bune rau

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking