Winter cake

Postat de Meea in Torturi
30 Noi 2015 | 5827 vizualizari
Winter cake

La multi ani pentru mamica mea, eroina cu 2 printese si un rege!
 Prin legamantul ei etern cu tatal meu, mi-a fost data una dintre cele mai frumoase binecuvantari: parinti iubitori si fericiti :). Mama, care se gandeste intotdeuna la noi,zi si noapte, care ne iubeste intr-un mod pur si care intotdeauna intelege ce spun fetele ei fara ca macar sa rostim un cuvant...Ea este exemplul meu in dragoste, tarie si sacrificiu ! Ne-a oferit delicatetea si atentia ei,renuntand la tot ce are ca noi sa avem totul...un tot unitar si invaluit de binecuvantari!�
          Noi 3,fetele si sotul ei, o iubim, o imbratisam si ii intaltam rugaciuni catre Creatorul ei :)


P.S. Chiar daca maine, 1 Decembrie, este ziua mamei mele, noi deja ne delectam cu o felie de tort delicios de vanilie cu banane ♥.

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 50ml ulei
  • 100 g faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • Ingrediente sirop:
  • 4 linguri de zahar
  • 250ml apa
  • esenta de rom
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • un plic creme ole de vanilie
  • 200ml frisca lichida
  • 200ml lapte
  • 3 banane
  • bilute de ciocolata (50-100g)
  • Decor:
  • 300g ciocolata alba
  • 100ml frisca lichida
  • piscoturi
  • un pachet foi piscot pentru prajitura cu cacao
  • 100g cocos

Mod de preparare

Blatul:Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile pana obtinem o spuma tare si adaugam zaharul ,continuand mixarea pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Separat,amestecam galbenusurile cu uleiul si il adaugam peste albusuri.Adaugam si faina cu praful de copt si punem blatul la cuptor,intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt,pana cand trece testul cu scobitoarea (dureaza aprox. 25-30 minute).   Dupa ce s-a copt il lasam la racit,apoi il taiem in 3.


  Siropul:Pregatim si siropul care dupa cum v-am mai spus,ma copleseste ,asadar nu e nevoie de inlocuire deocamdata:P.  Punem doua linguri de zahar la caramelizat.Apoi adaugam apa. In continuare,punem  restul de zahar si esenta de rom si mai lasam 2-3 minute pe foc,apoi il lasam la racit.

Crema:Nu ma impacam deloc cu cremele la plic insa aceasta chiar merita timpul liber economisit,promit. Mixam laptele,frisca lichida si continului plicului pana cand crema se ingroasa,ca o budinca.

Asamblare:Acum incepe distractia !:)) In tava cu peretii detasabili punem primul blat pe care il insiropam bine.Taiem bananele feliute subtiri.
          Intindem peste primul blat, jumatate din crema,punem in cerc jumatate din feliile de banane si punem si bilutele de ciocolata.Punem si al doilea blat,repetand aceiasi pasi cu siropul,crema,bananele si bilutele de ciocolata.Punem peste si ultimul blat pe care il insiropam mai putin si lasam tortul la frigider 2 ore.
          Topim ciocolata alba si frisca lichida pe baie de aburi. Dupa ce s-a racit putin,punem ciocolata peste tort,lasand-o sa curga putin pe margini,apoi presaram cocos.Lasam tortul la frigider pana cand ciocolata s-a intarit.

Intre timp, pregatim casuta draguta! Taiem din foile piscot pentru prajituri 4 patratele de aprox. 7 cm. Le intepam fiecare cu o scobitoare.Pe un perete al casutei, cel din fata, desenam 2 geamuri si o usa.Taiem si 2 dreptunghuri pentru acoperis,in functie de cat de lata este casa.Scoatem tortul si infigem in tort patratelele pentru peretii casei.In mijlocul casutei punem 2 bete de frigarui mai inalte decat peretii,care v-or sustine acoperisul. Turnam ciocolata topita pe acoperis si presaram cocos.

Garduletul casei il facem din capetele piscoturilor inmuiate in siropul ramas de la tort, pe care le infigem intr-o jumatate de scobitoare apoi strapungem cu ele tortul. Punem 3 crengute de bradulet in jurul casei,ca na,proprietarii sunt si gospodari :)). Mai presaram nuca de cocos la nevoie si lasam tortul la frigider peste noapte.Dimineata sigur va fi plina de rasfat :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Winter cake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Alb Negru (sau Tort Aniversar)

Postat de mirela0911

Tort Alb Negru (sau Tort Aniversar)

Blatul: Am ales sa fac acelasi blat ca cel de la Tortul Bounty pentru ca mi-a placut foarte mult. Apa se pune la foc. In momentul in care clocoteste se toarna peste cacao si se amesteca cu un...

Citeste continuarea

Tort cu crema de unt

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de  unt

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste.Separat se bat albusurile spuma tare.Peste galbenusuri se adauga faina si nuca macinata si se omogenizeaza compozitia.La final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2015, 11:40
la 30.11.2015, 12:06
Wooow ce frumusete La multi ani mamei tale. Ce frumos ai scris
la 30.11.2015, 12:53
La multi ani mamei tale! foarte frumos tortul!
la 30.11.2015, 12:55
Deosebit si buuuun! Imi place foarte mult decorul! La multi ani mamei tale si petrecere frumoasa!
la 30.11.2015, 14:03
la multi ani

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking