Ingrediente
Pentru Chana Masala:
- 400 grame naut din conserva
- 1 ceapa de marime medie, tocata
- 2 catei de usturoi tocati
- 2 linguri pasta de rosii
- sare/piper
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1 lingura de ulei
- 1/2 legatura de coriandru (optional)
Mix de condimente:
- 1/2 lingurita paprika
- 1/2 lingurita cumin
- 1 lingurita tumeric
- 1/4 lingurita ghimbir ras
- 1/4 lingurita coriandru pudra
- 1/2 lingurita garam masala (optional)
- putin piper cayenne (optional)
Pentru Raita din castravete:
- 1/4 castravete englezesc, taiat cuburi
- 2 linguri iaurt grecesc cu continut redus de grasime
- 1/2 lingura de menta proaspata, tocata
- cateva seminte de cumin
- sare
Pentru servit:
Mod de preparare
Se soteaza ceapa intr-o tigaie, la foc mediu, in putin ulei. Se adauga ustroiul si mixul de condimente si se gatesc 1 minut.
Se adauga pasta de rosii si se amesteca. Se adauga o canuta de apa si cu ajutorul unei linguri se indeparteaza eventualele bucati care s-au lipit de baza tigaii.
Se adauga nautul, rosiile, jumatate din sucul de lamaie si sarea si se gateste la foc mic 15 minute.
La final, se adauga restul de suc de lamaie.
Se amesteca toate ingredientele pentru raita si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Se unge o lipie cu raita, se aseaza cateva frunze de salata, apoi cateva linguri de Chana Masala. Se ruleaza lipia si se fixeaza cu folie din aluminiu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Wrap cu Chana Masala si Raita din castravete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|