Ciorba de pleurotus
Postat de panacris
Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un...
Citeste continuareaKalimera ! :) Am revenit cu reteta urmatoarei supe ce se afla pe locul 26 din topul Best soups in the World Este o supa ce reprezinta Grecia. Dupa mine e foare usor de preparat. Seamana cu ciorba noastra de perisoare ,diferenta facand sosul din ou si lamaie. Acest sos cere un pic mai multa atentie pentru a nu da gres. Aromata ,cu putine calorii ,hranitoare cu un aport bogat de proteine .Ideala pentru cure de slabire sezonul de iarna si mai are si o textura aparte. V-am convins? Sa trecem la treaba.
Ingrediente
Mod de preparareAsezam carnea tocata intr-un bol, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul si patrunjelul. Adaugam uleiul de masline ,orezul ,asezonam cu piper si sare dupa gust. Omogenizam bine compozitia ,acoperim si o lasam 10 minute la odihnit. Intr-o oala stropim fundul cu putin ulei , asezam perisoarele formate din compozitie cu mana. Acoperim cu stocul de legume sau apa , adaugam si un pic de coaja de lamaie ,1-2 fasii,aprindem flacara ,lasam la mediu si de la primul clocot ,micsoram flacara spre si lasam 20 minute. Adaugam foia de dafin. Lasam 10 minute sa tempereze dupa care v-om adauga sosull. Cat se raceste putin supa, in paralel , batem cu mixerul ouale cu putina sare pana devine spuma densa,adaugam sucul de lamaie si mai mixam 1 minut. Apoi cu ajutorul unui polonic adaugam supa in sos , amestecam ,apoi iarsi adaugam cate un polonic ,si tot asa 5-6 polonice adaugam pentru a ridica temperatura sosului . Apoi ,sosul format il adaugam in oala cu supa . Scuturam oala si o punem pe flacara la foc mediu si mai lasam 2 minute . Atentie ! Supa nu trebuie sa dea in clocot. Nu se amesteca in astea 2 minute, ci doar se misca oala folosindu -va de torti. Se seveste cu patrunjel si optional menta si lamaie.
Supa este gata! Sper sa va placa . Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|
Postat de panacris
Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un...
Citeste continuareaPostat de mihaelar63
Spalati si curatati legumele . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Ardeii se taie tot marunt . Radacinoasele se toaca cubulete . Cartofii se tai e cuburi ....
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|