Zabaione

Postat de cris2711 in Bauturi
8 Mar 2014 | 6628 vizualizari
Zabaione

Zabaglione este un desert italian din galbenusuri,vin alb-de preferinta Marsala si zahar.Se mai numeste si Sabayon in anumite tari.Pe langa ingredientele de baza se adauga putin Espresso in Italia si se serveste cu biscuiti Baicoli.In Germania se prefera cu putin rom si putina scortisoara.Este preferat si in Argentina,Columbia si Uruguay.Prima data a fost preparat de Bartolomeo Scappi.Ca si desert are o forma mai consistenta,am vazut si in gen budinca,mie imi place sa il prepar ca o crema spumoasa.Important este sa se serveasca imediat,atata timp cat ramane spumant.

Ingrediente

  • 3 galbenusuri de ou
  • 350 ml vin alb Marsala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Intr-o oala cu fund dublu se pun galbenusurile impreuna cu zaharul.

Se mixeaza pana capata o consistenta cremoasa si de culoare galben deschis.

Apoi se pune la foc mic spre mediu.

A nu se lasa nesupravegheat!

Se mixeaza in continuu ,pentru a nu se prinde.

Se adauga si vanilia.

Se toarna treptat din vin.

Se poate folosi si metoda de fierbere in bain marie.

Se fierbe la foc mic,mixand continuu.

Cand este crema spumoasa,vezi foto,se ia de pe foc.

Se serveste imediat in castronele,cupe,pahare etc.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zabaione" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Chec tiramisu cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Chec tiramisu cu ciocolata

Din aceasta cantitate ne ies doua checuri. Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti.  Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2014, 21:24
Am avut si eu niste intentii sa fac zabaione asta,dar de unde vin de Marsala...desi am un cumnat care locuieste acolo..dar cica-i departe rau..
la 08.03.2014, 21:26
asta e prima data cand aud de "zabaione". trebuie neaparat sa incerc si eu odata
la 08.03.2014, 21:27
Cleme eu nu am mereu Marsala,de aceea fac si cu un vin alb bun demisec sau dulce,sec nu e ok!Incearca cu un vin alb,toti cei care au servit Zabaione la mine au fost tare incantati
la 08.03.2014, 21:28
nu pot decat sa-mi inchipui gustul
la 08.03.2014, 21:28
Bianca cred ca are si Bucataras o reteta,este cunoscuta sub mai multe denumiri asemanatoare,este dementiala,crede-ma

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking