Zacusca

Postat de anaiordan in Zacusca
12 Aug 2009 | 30791 vizualizari

Reteta de zacusca am luat-o de la Radu Anton Roman, dar am adaptat-o dupa gusturile mele. Radu Anton Roman foloseste rosii, gogosari rosii, ardei iute, usturoi si 2kg de ceapa, iar eu am folosit suc de rosii, ardei capia copt, 1kg de ceapa si fara ardei iute si usturoi (de el am uitat.....ar fi fost bun si cu el).

Inapoi la reteta

Comentarii (13)

la 12.08.2009, 08:47
ah, , buna rau. trebuie sa executam si noi citeva borcanele
la 26.08.2009, 19:56
asta da zacusca! e cea mai buna reteta, imi place mult mai mult decat cea cu orez sau ciuperci mmm, vine vremea de zacusca, asa-i? a venit toamna
la 27.08.2009, 12:21
Cred ca ar fi mai bn s aincercati urmatoarea reteta de zacusca....e mult mai buna va asigur........
5 kg de vinete
2 kg de ardei capia
2 kg de rosii
2 kg de ceapa
2 litri de ulei--------2 linguri de miere de salcam

Se pune ceapa taiata la calit impreuna cu uleiul...dupa ce sticleste..se pune ardeiul copt si tocat marunt....se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se ridica uleiul la suprafata...cca 2 ore/.....pe urma se pun rosiile...se lasa la foc pana se ridica uleiul..cca 2 ore....apoi se pun vinetele....tocate marunt...si coapte bineinteles....si se lasa iar la foc mik pana iese uleiul la suprafata...cca 2 ore.....dupa aceasta...se pune sare piepr dupa gust si mierea care ii da o aroma deosebita....


pofta buna! cu siguranta o sa va placa
la 13.09.2009, 13:49
la 17.09.2009, 13:30
Mie imi place zacusca cu dovlecei si cea cu mere, pe care le prepara mama.Sunt excelente!
la 08.10.2009, 07:56
bravo ,imi place daca e facut-o de altcineva ....eu nu am rabdarea necesara ...
la 08.10.2009, 13:37
Va rog sa-mi spuneti ,dupa ce puneti zacusca in borcane,le puneti capacele si le dati la cuptorul cu foc mic?Multumesc
la 08.10.2009, 14:05
Eu personal nu le-am dat....dar nici nu am verificat sa vad daca s-au acrit, le-am pus in loc intunecos si racoros....
Mama stiu ca dupa ce le punea in borcan, ori le punea la fiert vreo jumatate de ora - o ora la foc mediu, si pe punea cu carpe sau hartie intre ele ca sa nu se sparga...ori le punea in cuptor tot asa cu apa cam pentru o ora....cred ca e mai bine sa fie puse la cuptor pentru ca primesc o caldura uniforma fata de ochiul de la aragaz.
la 08.10.2009, 16:29
Dar o zacusca cu peste proaspat si legume coapte, vreo doi ardei iuti si paine neagra proapata.....DELICIOS!!! Cu un vin alb demidulce....
la 08.10.2009, 16:44
Aaaa, Stefanuta, pai nu ne rasfetitu cu reteta?
la 08.10.2009, 17:00
ce bine suna....eu vreau sa incerc sa pun peste in sos tomat...stiti cum sunt conservele alea pe piata...oricum...cred ca ar fi si mai bun ceva legume coapte
la 01.10.2010, 10:13
Arata bine! Astazi fac si eu cateva borcanele! Am tot facut pana acum, dar asa cat mancam de 2-3 ori din ea. Eu pun si ardei iute - iese putin picanta, si cateva frunze de dafin - ii da o aroma deosebita. Eu o bag in cuptor, pana iese uleiul la suprafata, si nu stropeste, nu trebuie amestecat in ea... Tin minte ca maica-mea o fierbea intr-o bucatarioara de vara pe soba, si ma punea sa stau langa cratita si amestec continuu - aveam senzatia ca stau acolo toata ziua, si nu mai fierbe nicicum zacusca...
la 07.10.2010, 23:52
mananc zilnic zacusca, nu ma mai satur de ea. Sotul imi tot spune sa ma opresc dar este foarte buna!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking