Ingrediente
- 2 kg vinete coapte, curatate
- - 1 kg ardei copti
- - 2 morcovi cruzi
- - 6 cepe
- - 1 capatana usturoi
- - 2 kg rosii coapte, coapte
- - 2 dovlecei proaspeti
- - sare grunjoasa de Himalaya
- - 1 lingurita paprika dulce
- - 1 lingurita zahar brut
- - 100 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Spalam si curatam ceapa, morcovii, dovleceii, usturoiul. Rosiile le spalam si le cojim. Daca sunt foarte coapte, se vor decoji usor. Daca nu, puteti sa le opariti un pic cat sa se cojeasca usor.
Pregatim o cratita mare, preferabil de tuci, sau cu fund dublu.
Tocam ceapa, usturoiul. In cratita, turnam uleiul, o lingura sare grunjoasa si punem pe foc. Adaugam ceapa si usturoiul. Lasam sa se rumeneasca, amestecam un pic cu lingura de lemn.
Dam morcovul pe razatoarea mare. Adaugam morcovul ras in cratita si lasam sa se caleasca.
Tocam dovleceii Adaugam in cratita si lasam sa se caleasca bine.
Tocam rosiile si ardeii copti. Adaugam in cratita. Tocam vinetele bine si le adaugam in cratita. Amestecam periodic ca sa nu se prinda. Adaugam o lingurita de paprika si una de zahar. Amestecam si lasam sa scada un pic. Cand compozitia devine omogena, gustam sa vedem daca mai vrem ceva, sare, zahar, apoi mutam cratita in cuptor, la foc mediu spre mic si lasam acolo aproximativ o ora, poate si mai bine, pana scade bine compozitia. Gustam si daca e ok, inchidem focul. Sa nu va speritati daca se arde pe margini, va iesi grozav!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|