Zacusca cu dovlecel

Postat de privatelaura in Zacusca
9 Sep 2015 | 4361 vizualizari
Zacusca cu dovlecel

Bunatate de bunatate ne ofera natura. Inca! Si pentru asta ii multumesc bunului Dumnezeu ca avem inca legume si fructe bune. Am luat din gradina mamei soacre ardei, dovlecei, ceapa, rosii. Initial nu am avut intentie sa fac zacusca, apoi m-am decis. Si am facut o alegere buna! Multumesc mama pentru tot ce ne-ai dat!

Ingrediente

  • 2 kg vinete coapte, curatate
  • - 1 kg ardei copti
  • - 2 morcovi cruzi
  • - 6 cepe
  • - 1 capatana usturoi
  • - 2 kg rosii coapte, coapte
  • - 2 dovlecei proaspeti
  • - sare grunjoasa de Himalaya
  • - 1 lingurita paprika dulce
  • - 1 lingurita zahar brut
  • - 100 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Spalam si curatam ceapa, morcovii, dovleceii, usturoiul. Rosiile le spalam si le cojim. Daca sunt foarte coapte, se vor decoji usor. Daca nu, puteti sa le opariti un pic cat sa se cojeasca usor.

Pregatim o cratita mare, preferabil de tuci, sau cu fund dublu.

Tocam ceapa, usturoiul. In cratita, turnam uleiul, o lingura sare grunjoasa si punem pe foc. Adaugam ceapa si usturoiul. Lasam sa se rumeneasca, amestecam un pic cu lingura de lemn.

Dam morcovul pe razatoarea mare. Adaugam morcovul  ras in cratita si lasam sa se caleasca.

Tocam dovleceii  Adaugam in cratita si lasam sa se caleasca bine.

Tocam rosiile si ardeii copti. Adaugam in cratita. Tocam vinetele bine si le adaugam in cratita. Amestecam periodic ca sa nu se prinda. Adaugam o lingurita de paprika si una de zahar. Amestecam si lasam sa scada un pic. Cand compozitia devine omogena, gustam sa vedem daca mai vrem ceva, sare, zahar, apoi mutam cratita in cuptor, la foc mediu spre mic si lasam acolo aproximativ o ora, poate si mai bine, pana scade bine compozitia. Gustam si daca e ok, inchidem focul. Sa nu va speritati daca se arde pe margini, va iesi grozav!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de dovlecei

Postat de Pungasa_Rogue

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita,...

Citeste continuarea

Friptura de porc in sos de legume

Postat de merisor67

Friptura de porc in sos de legume

Friptura am preparat-o cu o zi inainte, apoi la cea care a ramas pentru a doua zi am facut un sos. Pentru friptura, am portionat muschiul de porc in felii mai groase, cam de 2,5 cm, pe care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2015, 17:31
Bine! Fac si eu
la 09.09.2015, 17:36
la 09.09.2015, 17:38
astea cu eticheta sunt cu dedicatie pentru tine, Simo!))
la 09.09.2015, 17:46
Fara eticheta nici nu acceptam
la 09.09.2015, 17:49
Am mancat de la merisor si mi-a placut foarte mult!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking