Zacusca de fasole cu ardei copt

Postat de aliliana in Zacusca
10 Oct 2015 | 9716 vizualizari
Zacusca de fasole cu ardei copt

Prima data cand fac acest prepart. Recunosc ca spun de cativa ani ca voi face pentru iarna zacusca asta. Anul asta, iaca, i-a venit randul... 2 portii, adica aproximativ 20 de borcane de 800 g...care nu mai sunt chiar toate :)

Ingrediente

  • 1,5 kg fasole
  • 15 cepe albe
  • 1- 1,5 kg pulpa de ardei copt
  • 5 morcovi
  • un litru ulei
  • sare, piper
  • 500 ml suc de rosii ( sau mai mult in functie de preferinta)
  • 5-6 graunti de usturoi

Mod de preparare

Fasolea se alege , se spala si se pune la fiert cu sare. Am pus-o la oala sub presiune, in 3/4 de ora cel mult a fost gata. In lipsa acestei oale, se fierbe de doua ori, prima apa se arunca.

Legumele se curata. Intr-un tuci se pune la incins un litru de ulei. Cand incepe sa sfaraie, se adauga ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoare ( eu ceapa si morcovul le-am tocat la robot). Lasam la calit pana se patrunde bine si ceapa si morcovul. Adaugam ardeiul copt tocat marunt. Cat toate acestea se calesc impreuna, trecem prin robot si fasolea. Am preferat sa o maruntesc.  Dupa ce toate ingredientele din tuci s-au calit, adaugam fasolea si amestecam cu un linguroi pana ce toate se amesteca unele cu altele si fasolea incorporeaza uleiul. Potrivim de sare, piper. Dupa ce fasolea a mai stat si ea la fac cca 40 minute, adaugam sucul de rosii. Mai lasam compozitia inca 15 minute, timp in care amestecam din cand in cand pentru a nu se lipi. La final adaugam usturoiul pisat.  Lasam zacusca  sa se racoreasca. 

Punem copmpozitia in borcane care au fost deja spalate si sterilizate. Punem capace si  introducem borcanele la cuptor, la copt pentru cca 15 minute. Le asezam in camara pe rafuri ce mai sunt goale, in asteptarea iernii. ...care va veni foarte tarziiiiuuuuu....:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca, dupa care se caleste in ulei cu o lingurita rasa de sare pana cand devine aurie. Se adauga conservele de fasole si naut cu tot cu zeama si se tin...

Citeste continuarea

Zacusca de fasole uscata

Postat de Ina

Zacusca de fasole uscata

Fasolea se spala si se pune la fiert in apa cu sare, dupa care scurgem apa si maruntim usor boabele fierte. Punem la fiert si jumatate din cantitatea de morcov, iar cealalta jumatate o dam pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2015, 20:47
la 10.10.2015, 20:55
Demult nu am mai facut!!
la 10.10.2015, 20:58
Camelya Simo, e prima data... si mai fac. ..la anu'
la 10.10.2015, 21:03
bun bun
la 10.10.2015, 21:11
Bună este!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking