Zacusca de ghebe

Postat de Ksenya in Zacusca
8 Noi 2016 | 14361 vizualizari
Zacusca de ghebe

Dupa o plimbare prin padure si admirat natura ,m-am ales si cu un cos de ghebe.Nu am facut zacusca de ghebe demult tare,m-am decis totusi sa fac o portioara . Reteta de fata este o readaptare dupa reteta de zacusca de vinete a bucatarasului, Motan la Oale :) Preparata la fel la ceaun si foc de lemne ca si cea a mea  precedenta . De iesit ce sa va zic,a iesit o bunatate de zacusca.

Ingrediente

  • 3 kg ghebe fierte si date la robot
  • 500 grame ghebe fierte si taiate grosier
  • 2 kg de ceapa curatata ,spalata si data prin masina de tocat sau robot
  • 2 kg gogosari curatati si dati la masina de tocat sau robot
  • 0,5 ardei capia curatati dati la masina de tocat sau robot
  • un borcan de pasta de tomate ,eu am folosit Olympia
  • 8-10 foi dafin
  • 2,5 linguri sare
  • o jumatate lingura fulgi ardei cayenne (optional)
  • 800g ulei

Mod de preparare

Pregatim borcanele ,spalam bine si le sterilizam in cuptorul cu microunde 4 minute sau in cuptorul aragazului 15 minute.

Ciupercile le alegem de impuritati apoi le spalam in mai multe ape. Intr-o oala incapatoare adaugam ciupercile spalate ,adaugam apa cat sa cuprinda ciupercile si le punem la fiert. Fierbem ciupercile pana se lasa la fundul oalei. Oprim flacara, scoatem ghebele intr-o strecuratoare si trecem cu getul de apa peste ele, lasam la scurs.

Intr-un ceaun incapator, adaugam uleiul,cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ceapa, amestecam. Cand ceapa a devenit sticloasa cu marginile usor aramii, adaugam gogosarii si ardeii. Lasam la foc potrivit. Dupa o ora si jumatate adaugam sarea si foile de dafin.In acelas timp in paralele dam ghebele prin robot oprind cam 500 grame petru a le toca mai grosier. Imi place, ca atunci cand o mananc sa simt si sa vad si bucatele mai mari de ciuperci.Daca aveti ghebe de alea mai micute ca  in poze, atunci puteti lasa si intregi sau tocati-le cat mai putin. Adaugam toate ciupercile in ceaun si lasam sa mai fiarba 35-40 minute la foc mic.

Adaugam pasta de tomate,fulgii Cayenne (optional). Lasam inca 20 minute, amestecand din cand in cand.

Umplem borcanele ,infiletam bine cu capac si intoarcem borcanele cu capacul in jos sub patura ,pana a 2-a zi. Zacusca de ghebe este gata! Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe

Postat de Dya

Zacusca cu ghebe

Cuipercile se spala foarte bine, cu apa rece, pana ce aceasta din urma ramane perfect curata.Le asezam apoi intr-o oala mare, adaugam apa atat cat sa le acopere usor si le fierbem bine. Le scurgem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2016, 15:46
foarte buna, imi place!
la 08.11.2016, 15:49
la 08.11.2016, 15:53
la 08.11.2016, 17:03
Si eu vreau,superba prezentarea
la 08.11.2016, 17:03
ce prezentare frumoasa!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking