Zacusca picanta de ciuperci

Postat de elucubratiiculinare in Zacusca
28 Sep 2017 | 4692 vizualizari
Zacusca picanta de ciuperci

Ingrediente

  • 500 g ceapă
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1 kg ardei kapia copt (aprox. 3 kg ardei kapia crud)
  • 500 ml suc de roșii
  • 1 căpățână usturoi
  • 3 frunze dafin
  • 1 ardei iute
  • 250 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ardeiul kapia se poate coace cu o zi înainte. Eu îi coc pe o tavă în cuptor. Îi las aproximativ o oră la 180 grade C, la jumătatea timpului întorcându-i. Se scot într-o oală și se presară 1-2 linguri sare. Se acoperă și se lasă minim o oră. Apoi se curăță de cotor, semințe și coajă. Se lasă la scurs.

  Ceapa se curăță și se taie julienne. Ciupercile se curăță și se taie feliuțe. Ardeiul kapia se dă prin mașina de tocat. Se călește ceapa în uleiul încins până devine sticloasă. Se adaugă ciupercile și se amestecă ușor. După 10 minute, adăugăm bulionul, ardeiul kapia, usturoiul tocat mărunt, foile de dafin și ardeiul iute tocat mărunt.
Pentru mine a fost destul unul - a fost foarte foarte iute. În funcție de preferințe, el se poate suplimenta sau elimina. Lăsăm la foc mic alte 20 minute sau până scade sosul, amestecând constant.
Se oprește focul, se condimentează cu sare și piper după gust.
Se îndepărtează foile de dafin.
Pregătim din timp 6 borcane de 400 grame, adică le spălăm și le sterilizăm, la fel și capacele, care ar fi de preferat să fie noi.
Se pune zacusca fierbinte în borcane.
Pentru a se păstra mai bine în cămară, eu întotdeauna le fierb și în bain-marie pentru minim 20 minute. Se scot și se țin până a doua zi acoperite cu o pătură sau un prosop mai gros.
Se pun etichete și se dau la cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca picanta de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de ciuperci

Postat de ladydi

Zacusca de ciuperci

Coacem, curatam ardeii si ii taiem bucatele. Tocam ceapa si prazul marunt. Curatam morcovul si il radem. Oparim rosiile, le scoatem pielitele si le dam prin robot. Punem o...

Citeste continuarea

Zacuscă picantă de ciuperci

Postat de Satisfyyourcravings

Zacuscă picantă de ciuperci

Ceapa se călește în ulei până devine translucidă. Se adaugă morcovii și se călesc 10 minute. Se adaugă ardeii copți și chili. Se lasă la fiert 40 de minute, la foc mic,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2017, 20:15
Foarte gustoasă. Eu nu fac zacuscă, dar apreciez mult pe cei care se încumetă la această muncă sisifică...!
la 28.09.2017, 21:59
la 28.09.2017, 22:55
Ce bunatate!
la 29.09.2017, 08:50
Plaaace!
la 29.09.2017, 09:43
ce bine arata si noi am facut o combinatie cu ardei iute,telina si morcovi

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking