Zi si noapte

Postat de Julie in Prajituri
18 Mar 2011 | 34411 vizualizari
Zi si noapte

Imposibil sa nu-ti lase gura apa! :)

Ingrediente

Blat:

  • 6 galbenusuri,
  •  12 linguri zahar,
  • 200 g  unt sau margarina,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 praf de copt,
  • esenta de rom,
  • 6 linguri  faina,
  • 4-5 linguri cu gem.

Bezea:

  • 6 albusuri,
  • 14 linguri zahar,
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi cu untul. Se adauga cacaua,esenta si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se da la cutor pt. 20 minute.

 In acest timp ,se bat spuma albusurile cu zaharul si esenta. Se scoate prajitura din cuptor, se unge cu gem si se repartizeaza deasupra bezeaua. Se mai da la cuptor 5-10 min. Se lasa sa se raceasca si se taie cu un cutit trecut tot timpul prin apa.

Deasupra se cerne cacao, scortisoara sau se rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zi si noapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de urzici - varianta ce-am visat azi noapte

Postat de Constelatialeu

Reteta de urzici - varianta ce-am visat azi noapte

Iata cum se prepara Reteta de urzici M-am trezit de dimineata, vorba aia '' ziua buna se cunoaste de dimineata", m-am apucat sa culeg urzicile, treaba migaloasa, am incercat sa le culeg...

Citeste continuarea

Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel

Postat de eumimi

Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2011, 20:41
deja mi-a lasat gura apa
la 18.03.2011, 20:47
mia lasat gura apa si direct la favorite si trebuie pusa inpractica
la 18.03.2011, 20:54
bine zis ca-ti lasa gura apa
la 18.03.2011, 20:54
la 18.03.2011, 20:58
chiar imposibil sa nu poftesti

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking