Pasca cu smantana
In Dulciuri la 13 Apr 2015
Pasca cu smantana
Se amesteca bine smantana cu zahar, apoi se adauga galbenusurile, esenta si coaja de la fructe. Se pune in ploaie grisul si faina si se amesteca bine. Daca este prea lichida se mai pune faina. Se pregateste baza amestecand laptele cu zahar pana se topeste, apoi se pune uleiul coaja si...
Pasca cu branza 2
In Dulciuri la 13 Apr 2015
Pasca cu branza 2
Se amesteca branza cu zahar,apoi se adauga galbenusurile,coaja de la fructe,grisul si esenta de rom.Se pregateste baza amestecand laptele cu zahar pana se topeste,apoi se pune uleiul coaja,si faina amestecata cu praful de copt.Trebuie sa fie o smantana groasa (sa curga incet)Se pune baza in tava...
Pasca poloneza
In Dulciuri la 13 Apr 2015
Pasca poloneza
Freci margarina cu oul si cu zaharul , adaugi faina in care ai amestecat in prealabil cacaoa,praful de copt si laptele.Se obtine un aluat ca de consistenta celui de chec,poate un pic mai consistent.Freci untul cu galbenusurile si cu zaharul. adaugi branza, faina si mirodeniile.La final, adaugi...
Se dau pe razatoare branzetuile sau se sfarma cu mana,apoi se amesteca cu sare si galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca incet cu branza. Se aseaza prima foaie de aluat in tava se adauga branza,apo cealalta bucata de aluat taiata fasii. Se da la cuptor pentru 20-30 minute.
Pasca cu branza
In Dulciuri la 13 Apr 2015
Pasca cu branza
Umplutura: Branza se mixeaza cu zaharul si coaja de le fructe. Albusurile se bat spuma tare apoi se adauga peste branza si se pun pe rand toate galbenusurile. Se amesteca bine si se adauga stafidele apoi faina in ploaie. Crusta: Se bat ouale cu zaharul pana se topeste;se adauga uleiul...
Am pus soia la fiert cu sare. Ciupercile le-ampus la calit, apoi am adaugat mazarea,bulionul si am acoperit cu un capac. Cand a fiert soia am adaugat-o peste ciuperci si mazare,am pus o cana de apa, condimente (sare, piper, boia, foaie de dafin) si am lasat la fiert pana sa evaporat toata...
Fake cookies
In Dulciuri la 8 Apr 2015
Fake cookies
Banana se piseaza cu o furculita dupa se adauga taratele. Se formeaza biscuitii pe hartie de copt, se orneaza unul cu ciocolata - unul cu alunele pisate  si se dau 10 minute la cuptor(180). Se scot si se lasa la racit, iar apoi se vor dezlipi de  pe hartie si se servesc cu iaurt...
Linte cu pastina
In Paste la 8 Apr 2015
Linte cu pastina
Lintea se spala si se pune la fiert cu morcovul dat pe razatoare si ceapa.Se amesteca din cand in cand si se adauga condimentele.Cand este fiarta se aduga pasta fina si se mai lasa inca 8 minute(se mai pune apa daca este nevoie) apoi se pune untul si parmezanul.Se ia de pe foc si se serveste cu...
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si cocos Se sfarama biscuiti nu foarte marunt. Pe foc se incalzeste laptele cu untul si 2 lg de orzo, optional si oul. In bolul cu biscuiti se adauga alunele si laptele racit si se amesteca bine cu lingura pana devine o pasta lipicioasa (sa nu fie...
Salata cu avocado
In Salate la 7 Apr 2015
Salata cu avocado
Se taie toate legumele,se amesteca cu branza si tonul scurs de ulei.Se condimenteaza dupa preferinte.Cea mai usoara si mai simpla cina.
Se taie cartofii si mocovii rondele si carnatul bucatele apoi se cresteaza pe ambele parti. Se pun la fiert legumele cu 2 cani de apa si condimente. Cand ajung la jumatate fierberii se adauga carnatul si mazarea scursa si clatita. Se mai lasa pe foc pana e gata si se serveste calda cu...
Se amestecata faina cu apa minerale,ouale si un praf de sare. Apoi se prajesc in tigaia de clatite unsa cu ulei sau unt. Jumatate le faceti albe si jumatate le amestecati cu cacao.Le umpleti pe cele albe cu dulceata si pe cele negre cu nutella banane-capsuni. Sunt mai crocante decat...
Se curata cartofii de coaja si se taie cubulete, ceapa la fel, morcovii se dau pe razatoare si se pun toate la fiert. Se amesteca faina cu oul si un praf de sare pana devine nelipicios si usor de modelat; intindeti o foaie foarte subtire pe care o infainati bine pe ambele parti si o taiati...
Pandispan
In la 28 Mar 2015
Pandispan
Se separa galbenusurile de albusuri; galbenusurile se bat cu mai mult de jumatate din zahar si cu coaja de portocala pana devin cremose si isi schimba culoarea, albusurile se bat cu un praf de sare si restul zaharului pana devin sticloase si nu cad din castron. In galbenusuri se adauga albusurile...
Galuste cu prune
In Dulciuri la 26 Mar 2015
Galuste cu prune
Se pune la fiert apa cu uleiul,cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga faina in ploaie. Se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa la racit.Intr-un castron se pun prunele decojite si se amesteca cu 30 g de zahar.Cand se raceste aluatul se adauga ouale, 50 grame de zahar si se...
Spalati coaja cartofilor apoi ii taiati in 2 si ii asezati in tava.Presarati deasupra ulei,sare si boia si ii introducetl la cuptor pentru 30 minute la 200 grade.Din usturoi faceti mujdei in care puneti ulei,sare si oregano.Ii serviti cu paine prajita si branza cu smantana daca va place combinatia.
Se amesteca faina integrala cu cea alba,se adauga apa,albusurile praful de sare si se amesteca bine.Se coc clatite intr-o tigaie unsa cu ulei (un servetel imbibat cu ulei) si se servesc cu nutella si banana,miere sau gem.
Puneti la fiert 750ml lapte impreuna cu zaharul si amestecati bine amidonul cu galbenusurile.Cand clocoteste laptele,luati cateva linguri si le adaugati peste galbenusuri amestecand continuu sa nu se faca omleta,apoi adaugati compozitia peste restul de lapte si lasati la ingrosat amestecand cu un...
Banana si fulgii de ovaz se baga la robot si se amesteca bine pana devine o pasta;formati 6 fursecuri mici in tava pe o bucata de hartie de copt si bagati la cuptor pentru 5 minute pana se pot dezlipi de pe hartie.Se curata portocala,kiwi-ul,morcovul si ghimbirul si se pune in storcatorul de...
Panettonele se taie felii si se inmoaie in laptele batut cu galbenusuri si coaja de portocala Bananele se taie felii se pudreaza cu scortisoara si cu lingura de miere. Albusurile se bat spuma cu zaharul pentru bezea. Panettonele se aseaza in tava si deasupra se aseaza bananele Se da la...
Apple rings
In Dulciuri la 19 Mar 2015
Apple rings
Taiati cele 2 mere rondele si le curatati de mijloc. Amestecati faina cu praful de sare, de copt si scortisoara, adaugati laptele si oul, lingura de zahar si amestecati bine. Incingeti o tigaie cu ulei si cand e foarte fierbinte imbracati rondelele de mar cu aluat si le puneti la prajit....
Pizza cu mozzarella
In la 19 Mar 2015
Pizza cu mozzarella
Puneti cana cu suc de rosii intr-o tigaie incinsa si lasatil pana clocoteste, luati de pe foc si adaugati lingura de oregano. Aluatul: faceti maiaua din 2 linguri apa calduta, drojdie, zahar si 1 lingura faina; cand a crescut o adaugati peste restul de faina si framantati cu apa; la sfarsit...
Felia de papaya se pune in blender,jumatate din piure se amesteca cu iaurtul.Intr-un pahar se aseaza un strat de iaurt,un strat de papaya,muesli sau ovaz si banana taiata felii.
Tiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua tare fara zahar si se adauga lichiorul.Separam albusurile de galbenusuri,albusurile se zbat spuma tare cu un praf de sare si galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase si albe. Peste galbenusuri se adauga mascarponele si se amesteca bine...
Tort ciocolatos
In la 18 Mar 2015
Tort ciocolatos
In bolul de la mixer punem ouale, smantana, zaharul si untul topit. Le amestecam bine, 5 minute la viteza medie, apoi punem faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua, amestecam bine. La final punem cafeaua cu lapte si amestecam pana avem o compozitie omogena, pe care o...
Subji Ayurvedic: Puneti cele 6 lg de ulei la incins,adaugati lingurita de scortisoara si semintele de chimion.Tocati ceapa marunt si o adaugati peste scortisoara,calti pana devine sticloasa.apoi adaugati ardeii rosii tocati cuburi potrivite.Lasati ardeii sa se inmoaie cam 5 minute cu capacul...
Sos dulce acrisor
In la 17 Mar 2015
Sos dulce acrisor
Cele 2 linguri de amidon se amesteca cu apa, sucul de rosii, otet si zahar apoi se pune la foc mic. Cand se ingroasa se adauga peperoncino si miezul de rosie. Se lasa la racit si se serveste cu fructe de mare, legume in tempura etc.  
Risotto cu somon afumat
In la 17 Mar 2015
Risotto cu somon afumat
Punem apa la clocotit, dupa ce clocoteste o lasam la foc mic. Intr-o tigaie incinsa topim untul si "calim"cateii de usturoi, punem orezul, vinul si lasam la foc potrivit pana se evapora alcoolul. Cand orezul devine sticlos adaugam prima cana de apa si punem capacul, cand apa se...
Prima data se pune apa la fiert pentru carne,se adauga cand clocoteste si se lasa 10 minute. Se incinge o tigaie  cu ulei,se pun cateii de usturoi taiati si se scot dupa 3 minute.Carnea se macina cu o furculita sau la robot si se pune in tigaie.Se lasa la rumenit(pana capata culoare...
Briose cu biscuiti
In la 15 Mar 2015
Briose cu biscuiti
Desfacem biscuitii in 2, bucata cu crema o punem in forma si celalta o taiem cu un cutit. Amestecam faina, faina de malai, praful de copt, zaharul si cacaoa intr-un bol apoi adaugam laptele, oul si uleiul. Amestecam bine fara sa se formeze cocoloase apoi adaugam bucatelele de biscuiti si...
Afisate 31 - 60 din 63 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking