Intr-o craticioara mixam galbenusurile bine cu zaharul(150 gr) pana ce compozitia devine cremoasa si zaharul s-a topit in totalitate. Adaugam laptele(200 ml) in fir subtire,mixand in continuare.Punem compozitia  pe foc mic,amestecand continuu pana incepe sa se ingroasa. Atentie! Nu trebuie...
Albusurile le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat bine pana s-a topit de tot.Am adaugat iaurtul si am mixat ca sa se omogenizeze bine compozitia. Am adaugat si uleiul,am omogenizat,apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat usor,de sus in...
Spalam bine ardeii,le taiem coditele cu tot cu o bucata de ardei si ii curatam bine si pe interior. Carnea tocata o amestecam cu ceapa spalata si tocata marunt,oul,orezul spalat si verdeata tocata marunt. Adaugam sare si piper dupa gust si omogenizam bine compozitia. Cu mana sau cu ajutorul unei...
Salata de fructe
In Salate la 4 Iun 2014
Salata de fructe
Spalam fructele care necesita. Le curatam de coaja(pe toate) si le taiem cubulete. Le punem intr-un bol si amestecam. Batem frisca bine. Punem salata in castronele. Intr-un pos punem frisca si ornam salata.Adaugam topping de ciocolata. Fiecare poate face dupa propria imaginatie. :)...
Tarta cu capsune
In la 2 Iun 2014
Tarta cu capsune
Spalam capsunele si le indepartam coditele. Le taiem in patru. Le punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul si le punem pe foc. La mine au lasat destul suc, am scos cam 150 de ml. Lasam sa fiarba cam 15 minute. Amestecam amidonul cu putin sirop lasat de capsune si adaugam peste. Mestecam...
Limonada
In Bauturi la 2 Iun 2014
Limonada
Pt inceput,spalam lamaile si dam coaja pe razatoare pt ca ne mai trebuie la una alta. :) Stoarcem lamaile,adaugam zaharul si amestecam bine pana cand se dizolva complet.(Eu am folosit indulcitor ca sa fie light). Apoi punem apa si...gata! Bagam la rece.
Intr-o oala punem uleiul. Ceapa si morcovul,spalate si taiate marunt le punem peste ulei si le calim putin. Dovleceii si cartofii spalati si curatati ii taiem cuburi si-i punem peste ceapa si morcov. Telina curatata o dam in 2 sau 4 si-o punem in oala(dupa ce a fiert,eu am scos-o). Umplem oala cu...
Clafoutis cu cirese
In Dulciuri la 30 Mai 2014
Clafoutis cu cirese
Ungem o forma cu unt din abundenta. Daca forma este de silicon,sarim peste aceasta etapa. Ciresele spalate si curatate de samburi se aseaza in forma. Intr-un vas,punem laptele,ouale,zaharul si esenta de vanilie si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam faina si amestecam usor. Aluatul...
Curatam cartofii,ii spalam si-i taiem cuburi. Ii fierbem in apa cu delikat. Dupa ce s-au fiert,ii scurgem bine de apa. Intr-un vas Jena,uns cu unt punem cartofii. Umplutura o pregatim astfel: amestecam ouale cu sarea si piperul si le batem cateva secunde cu furculita sau cu mixerul. Adaugam...
Gogosi
In Dulciuri la 23 Mai 2014
Gogosi
Amestecam laptele caldut cu drojdia si 2-3 linguri faina. Lasam la dospit. Ouale le batem cu zaharul pana se topeste complet.(Sincer eu n-am avut rabdarea asta :) )Amestecam ouale cu drojdia dospita,adaugam faina si framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.Lasam la...
Prajitura...fara nume :)
In la 20 Mai 2014
Prajitura...fara nume :)
Blat Separam ouale. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit,adaugam zaharul,lingura cu lingura,mixam in continuare pana se topeste zaharul Adaugam apoi galbenusurile si mixam in continuare. Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa,o adaugam in spuma de oua si...
Bomboane Raffaello
In Dulciuri la 20 Mai 2014
Bomboane Raffaello
Nuca de cocos se amesteca cu laptele condensat si se lasa 15 minute ca sa-si traga nuca de cocos,laptele. Se fac bilute in mana iar in mijlocul fiecarei bombonici se pune cate un sambure de migdala. Se "aranjeaza" bine biluta si se da prin nuca de cocos. Se procedeaza la fel pana...
Se spala gaina bine si o portionam. Punem carnea intr-o oala cu apa la fiert. Luam spuma care se formeaza deasupra cu ajutorul unei spumiere sau linguri. Lasam sa fiarba inca o ora(depinde acum si de gaina cat de repede fierbe). Spalam legumele si le tocam marunt. Eu pastarnacul si radacina de...
Spaghete a la JulyCris
In la 20 Mai 2014
Spaghete a la JulyCris
Punem apa la fiert intr-o oala. Cand a dat in clocot,adaugam spaghetele si le lasam sa fiarba 10 minute. Sunca o taiem felii subtiri.Intr-o tigaie,incingem uleiul si punem sunca impreuna cu ciupercile. Adaugam peste ele sare si piper si lasam sa se prajeasca putin. Cascavalul il dam pe...
Intr-o cratita punem uleiul la incins.Adaugam carnea spalata si taiata in bucati potrivite. Prajim putin pe ambele parti.Adaugam apoi ceapa taiata marunt si ciupercile si mai calim putin.Adaugam sare si piper, punem apa peste si lasam la fiert.Mai amestecam din cand in cand.Cand carnea e aproape...
Milkshake cu capsune
In Bauturi la 17 Mai 2014
Milkshake cu capsune
Eu am avut capsune congelate. Daca aveti proaspete,le spalati,le luati coditele si le puneti in blender imreuna cu gheata,laptele si mierea. Blenduiti pana la omogenizare comlpleta(cateva secunde).  Sau: bagati-le in congelator pt o ora,amestecati totul in blender si mixati. Se serveste...
Chec pufos
In Dulciuri la 17 Mai 2014
Chec pufos
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt.Adaugam oul,zaharul,laptele caldut,uleiul si esenta de vanilie.Mixam bine pana la omogenizare. Impartim compozitia in doua. In cea de-a doua adaugam cacaoa si esenta de rom.Taeptam o tava de chec cu ulei si faina si punem o lingura din compozitia...
Aluatul Se framanta un aluat din toate ingredientele de mai sus. Se intinde in forma de tarta,se inteapa cu furculita si se da la cuptorul preincalzit pt 20-25 de minute. Intre timp,preparam budinca dupa indicatiile de pe ambalaj. Cand biscuitul de tarta s-a racit,punem budinca(si ea...
Untul(la temperatura camerei) l-am taiat cubulete si l-am pus intr-un castron cu sarea si indulcitorul(zaharul).Am mixat pana a devenit un amestec cremos.Am adaugat mierea,vanilia si laptele si am mixat pana am omogenizat.Daca folositi ciocolata,adaugati si mixati scurt. Faina am amestecat-o cu...
Bananele se zdrobesc cu furculita. se adauga fulgii de ovaz si praful de sare. se adauga stafidele si fulgii de ciocolata.se omogenizeaza bine compozitia.Cu ajutorul unei linguri,punem pe hartia de copt,la distanta intre ele. Bagam la cuptorul preincalzit si coacem aproximativ 15 minute. Dupa ce...
Pulpe de pui la tava
In la 7 Mai 2014
Pulpe de pui la tava
Am spalat bine pulpele,le-am taiat  in doua,le-am scos pielea si le-am crestat. Le-am codimentat,iar in crestaturi am pus usturoi verde tocat marunt.Le-am asezat intr-o tava,tapetata cu hartie de copt. Am stropit cu putin vin si le-am bagat la cuptor.Le-am lasat pana s-au rumenit frumos pe...
Pasta de ton
In Peste la 7 Mai 2014
Pasta de ton
Conservele de ton le-am scurs bine de apa si le-am pus in robotul de bucatarie. Am mixat bine tonul pana a devenit ca o pasta. Am pus pasta intr-un castron si am adaugat pate-ul.Am amestecat pana la omogenizare,apoi am adaugat boabele de porumb bine scurse si ceapa tocata marunt,marunt. Am...
Ficateii se dezgheata(dupa caz),se spala si se pun intr-un vas jena. Ardeiul in taiem juliensi-l adaugam peste ficatei. Ciupercile le scurgem bine de apa si le punem in vas peste ficatei si ardei. Adaugam sare, piper si 2 linguri ulei. Preparam sosul de bulion. Amestecam bulionul cu un pahar...
Pulpa de miel la cuptor
In la 26 Apr 2014
Pulpa de miel la cuptor
Pulpa se spala si se cresteaza bine. Se unge cu ulei,se da cu sare,piper,condimente,iar in "crestaturile" facute se pune usturoi(ori catei de usturoi taiati rondele,ori usturoi verde). Se pune pulpa in tava cu ulei,se stropeste cu 100 ml vin,se mai pune si putina apa si se baga la...
Pasca fara aluat
In la 26 Apr 2014
Pasca fara aluat
Mixam branza dulce cu zaharul, adaugam smantana cu iaurtul si mixam in continuare. Punem si ciocolata rasa, untul topit, amestecam. Adaugam vanilia, grisul si faina si amestecam usor. La final adaugam stafidele pe care le-am tinut aproximativ 10 minute in esenta de rom. Punem totul intr-o tava...
Vinetele se coc pe flacara aragazului,sau,ca sa scapam de mizeria lasata,se coc intr-o tava. Dupa ce s-au copt,se curata de coaja si se lasa putin la scurs intr-o sita. Se toaca marunt cu un tocator de lemn.(Eu am folosit vinete din congelator).Ceapa curatata si spalata se toaca cat mai marunt....
Maioneza
In Sosuri la 25 Apr 2014
Maioneza
Se fierbe un ou si se ia galbenusul. Un alt ou crud,se separa de albus. Galbenusurile se pun intr-un castron de plastic,se paseaza bine cel fiert si se amesteca usor pana se omogenizeaza.Se adauga mustarul. Turnam ulei in fir subtire putin cate putin si amestecam cu o lingura de lemn in acelasi...
Inghetata de vanilie
In Dulciuri la 24 Apr 2014
Inghetata de vanilie
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam laptele in fir subtire si mixam in continuare. Punem la foc mic pana se ingroasa putin (maxim 6-7 minute). Aveti grija sa nu lasati mai mult pt ca se taie. Luam de pe foc si adaugam vanilia. Amestecam si lasam sa se raceasca. Batem...
Se cerne faina. Intr-un vas se incalzeste laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Se lasa la racit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit ,ca si in bucatarie de altfel. Se pregateste maiaua. Drojdia se topeste cu o lingura de zahar+2 linguri faina+2-3 linguri lapte. Se lasa la crescut in...
Paste Carbonara
In la 24 Apr 2014
Paste Carbonara
Fierbem spaghetele 10 miinute. Le scurgem de apa in care au fiert.  Taiem kaizer-ul bucatele mici si-l punem intr-o tava mai mare sa-l prajim putin. Dupa ce s-a prajit, adaugam spaghettele si amestecam. Intr-un castronel batem ouale cu o furculita si le punem peste spaghette, amestecand...
Afisate 31 - 60 din 129 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking