faina,zaharul,uleiul,apa,praful de copt se amesteca bine si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga capsunile si se baga la cuptor..foc mediu cca 40 min
Se lasa la racit
se prepara crema,se face o budinca din apa ,zahar si praf de budinca,se bate frisca batz si apoi se...
Fasolea se pune la inmuiat apoi se fierbe bine,se scurge si apoi se adauga sarea,uleiul,ceapa tocata solzisori,patrunjel tocat,zeama de lamaie si ardei taiati feliute..in cazul meu pasta de ardei...
reteta preluata de aici multumesc
Alegeti un bol de plastic mai mare la care sa aveti capac si in care puneti toata faina cernuta. Vasul sa fie maricel ca aluatul isi dubleaza bine volumul si nu trebuie impiedecat sa creasca.
Separat, amestecati drojdia si sarea in apa calduta,...
Punem de seara soia la inmuiat.O fierbem ,apoi o mixam.Eu am dat-o prim masina de facut suc de rosi ca sa iasa mai fin pateul.Se lasa la racit.Se adauga usturoiul,oregano,busuioc,sare dupa gust si ulei.
Se poate adauga maioneza in locul uleiului.
facem un aluat nelipicios din toate ingredientele,lasam la dospit,apoi il impartim in 60 bucati.le dam forma dorita opturi,melci..etc..coacem.Cand ii scoatem din cuptor ii ungem cu miere si presaram nuca macinata.
Simplu de facut dar ff gustosi!
Amestecam grisul cu apa si le fierbem pana se ingroasa,lasam la racit. Fierbem conopida,o strecuram si apoi o pasam adaugam si grisul, apoi mixam pana se omogenizeaza cele doua compoziti si incepem sa turnam ulei pana ce ajunge la consistenta dorita adaugam ceapa tocata,sare,zeama de...
ciupercile intregi se fierb,cartofii si morcovul la fel,apoi separat cartofi se curata de coaja se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu branza si oregano.
Morcovul se razuie si se amesteca cu jumate din maioneza si se adauga sare dupa gust.
Ciupercile se racesc si se scurg.
Frunzele...
Amestecam fainile cu sarea,se adauga drojdia dospita,apa cat cuprinde(adik pana se face un aluat elastic nelipicios)adaugam si uleiul,framantam si lasam la dospit.Intindem aluatul si il ungem cu unt,apoi il facem sul si il taiem fasi
Capetele le unim si le punem in mijlocul tavi,apoi una...
Se face un aluat nelipicios din ingrediente,se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul,apoi se intinde foaie si se taie 3 dimensiuni de discuri.
uniti discurile cu ajutorul albusului batut,(albusul se pune doar in mijlocu discului),se apasa cu degetul peste cele 3 discuri (in mijloc) se taie...
Laptele se amesteca cu grisul si se pune la fiert,mestecand pana se omogenizeaza Se lasa la racit,apoi se adauga cele 2 lg de lapte,apoi se amesteca cu mixerul si se adauga uleiul(nu tot odata) Zeama de lamaie,sare dupa gust
Se face un blat padispan din ingredientele pentru blat.
Se face siropul,se caramelizeaza zaharul se stinge cu apa si se adauga romul.
Se bate batz frisca,mai adugati zahar daca va place mai dulce.
Dulceata puneti-o intr-o cratita si incalzito ca sa fie lichida.
Se taie blatul in 3....
Se face un blat de nuca si unul normal padispan
Se separa oualele,se freaca galbenusul cu zaharul,se bate albusurile batz,apoi se incorporeaza cele doua compoziti se adauga cele 8 lg de nuca mainata si praful de copt,si se da la cuptorul preincalzit cca 30 min,facem testul cu scobitoarea.la...
Conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa,se scurge.
Se bat oualele cu sare sau delikat,se adauga si 2 catei de usturoi pisat.
Intr-o farfurie se adauga pesmet.
Se ia bucatele de conopida se da prin pesmet apoi prin ou si se pun la prajit in ulei incins.,se prajesc pe amandou...
am facut un aluat din ingrediente si am lasat la crescut!
se toaca ceapa,ardeiul si se calesc in ulei si apa,sare si oregano,ciupercile se curata si se taie feliute apoi se calesc.
crenvusti se taie rondele,cascavalul se razuie
ungem tavile pentru briose(mufis)cu ulei sau tapetam cu...
Se spala ciupercile si se scot coditele. Se toaca ceapa, usturoiul, mararul, coditele de la ciuperci si se inabusesc in putina apa si putin ulei.
Cu aceasta compozitie se umplu ciupercile, se rade cascaval peste ele si se baga la cuptor cca 50 min.
se face mai intai crema
ciocolata alba se pune la foc cu 350 ml frisca,cand ciocolata e topita se pune crema la racit,eu am racit-o in zapada:))
in timp ce crema se raceste facem blatul:separam oualele,galbenusul se amesteca cu uleiul,apa,zaharul,se bate albusul spuma si se omogenizeaza...
200 ml sa aiba cana cu care masurati ingredientele.mierea,sucul de rosi,uleiul,sarea,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,scortisoara si cacaou se miseaza.,se incorporeaza treptata faina,pana obti un aluat ca o smantana.torni aluatul intr-o tava unsa de 20x30,presari fructe deshidratate,taiate...
cureti guliile,morcovii si telina,se taie in feli subtiri,care se oparesc si se scurg apoi se fierb in supa de legume.dupa 10 min de fierbere se adauga sucul de rosi si uleiul,adaugi si putina sare.torni mancarica intr-o tava si bagi la cuptor,la foc mijlociu pana cand mancarea prinde o crusta...
fierbi brocoli si conopida 15 min.adaugi dovlegelul taiat cubulete si cand sunt fierte le strecori si mixezi.adaugi margarina,torni treptata laptele de soia fierbinte,condimentezi si sarezi dupa gust.
prajesti semintele de susan intr-o tigaie fara ulei.se serveste fierbinte sau rece presarata...
se coace vanata,o decojesti,o lasi la scurs si apoi o pasezi.
cureti ceapa si usturoiul si se toaca marunt,le calesti in ulei,apoi presari faina si amesteci rapid.stingi cu supa de legume calda.adaugi pasta de vinete,frisca sare si piper dupa gust.lasi supa sa mai dea cateva clocote,presari...
fasolea se pune la inmuiat peste noapte.a doua zi se fierbe la foc mic .cand fasolea este fiarta o strecori si in zeama obtinuta fierbi legumele ceapa,morcovul in prealabil taiate .pasezi fasolea si legumele.Cureti ardeiul si usturoiul,tai fasi ardeiul si usturoiul si le calesti.Adaugi la crema...
Se pune intr-un bol 200 gr margarina inmuiata la temperatura camerei,zaharul pudra,sarea si un plic de zahar pudra.Se mixeaza pana se obtine o crema omogena,in care se incorporeaza treptata apa minerala,faina,nuca,mierea,praful de copt si macul.
Se tapeteaza o tava 20x30 si se toarna...
Alegeti dovlegei mici,cruzi,care au putine seminte.Se curata de coaja.se taie cubulete si se fierb 10 min in apa cu sare.
Apoi se scurg si se pun intr-un castron.Se paseaza si se incorporeaza treptat uleiul.Se adauga uleiul picatura cu picatura exact ca la maioneza.
Cureti cepele,apoi se...
Cureti,speli si toci marunt ceapa,usturoiul si ardeiul.Pui la fiert apa impreuna cu delikatul.Cand clocoteste,adaugi ceapa maruntita,dupa 2 min ardei,iar dupa alte 3 min,fulgi de ovaz.Ammesteci continu timp de 5 min,apoi iei vasul de pe foc si pui nuca macinata.Sarezi si condimentezi si il lasi...
se pune ciocolata pe baie de aburi la topit,si cand e topita adaugam mierea si luam de pe foc.amestecam pana ce ciocolata se desprinde de pe pereti oalei.punem pasta in folie si dam la frigider 24 ore.o scoatem din frigider,si apoi modelam ce dorim din ea.
Se curata toate legumele si se pun la fiert in apa.Cand sunt fierte se scurg de zeama(din aceasta zeama eu mereu prepar o supa de galuste ).
Dupa ce s-au racit se toaca,morcovul,cartofi,castraveti si pastarnacul,se face o maioneza rapida din un ou si 300 ml ulei.Se adauga zeama de...
Facem crema : se fierbe laptele cu zaharul se adauga budinca,iar cand se raceste se adauga untul.
Blatul: Se separa oualele, galbenusurile impreuna cu zaharul se omogenizeaza, iar albusurile se bat spuma cu apa.
Se unesc cele doua compozitii, se adauga faina , praful de copt si cacao....
Am topit untul impreuna cu 5 lg de zahar si 5 de lapte,am lasat la racit si intre timp am omogenizat galbenusurile cu restul de zahar,lapte si cele 5 lg de faina,am adaugat si compozitia de unt si esenta de migdale,am batut spuma albusurile am unit cele doua compoziti ,am turnat intr-o tava...
facem un aluat nelipicios din oua,drojdie,margarina topita,zahar(dupa gust ,eu am pus cca 5 lg),vanilie,un pic de sare,si faina cat sa devina un luat usor de manevrat.Lasam la odihna pana ce razuim merele,le punem la foc impreuna cu zaharul(la fel dupa gust) si apoi adaugam praful de...
cartofi,morcovul,ardeiul ,ceapa se pun la fiert in apa.cand sunt fierte se scurg de apa,se mixeaza si apoi se adauga oul,drojdia,usturoiul,leustean tocat marunt ,sare dupa gust si faina cat sa devina un aluat elastic nelipicios.lasam 15 min la odihna
apoi intindem foaie ,taiem dupa plac si...