4 variante de unt aromat pentru friptura la gratar

Postat de sufletista in Alimente
17 Iul 2011
4 variante de unt aromat pentru friptura la gratar

Mai întâi prepară untul

Se scot 100g de unt de la frigider şi se lasă timp de o oră la temperatura camerei să se înmoaie. Aroma este cheia, astfel că alegeţi unt fără sare sau cu un conţinut redus de sare. Se amestecă bine untul cu o lingură de lemn până devine cremos şi moale, apoi se adaugă aromele preferate de mai jos.

Se pune compoziţia pe o foaie de pergament sau pe o folie de plastic, se rulează şi se sigilează la capete. Poate fi păstrat la frigider timp de 3 zile sau la congelator timp de o lună.

Patru arome pentru unt

Unt şi pătrunjel
Se amestecă 2 linguri de pătrunjel tăiat mărunt şi 1 căţel de usturoi zdrobit cu untul. Se presară puţină sare de mare, în caz că folosiţi unt fără sare.

Busuioc, parmezan şi roşii
Se amestecă 4 linguri cu vârf de parmezan ras, 8-10 frunze de busuioc, tăiate mărunt şi 1 lingură de roşii uscate, tăiate fin cu unt.

Chilli, coriandru şi lime
Se amestecă coaja rasă a unui lime, ½ de ardei roşu chilli, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt şi 2 linguri de coriandru tăiat mărunt cu unt. Se presară sare de mare fină, în caz că folosiţi unt fără sare.

Hrean şi arpagic
Se adaugă 2 linguri de cremă de hrean, 6 boabe de piper negru măcinat, puţină sare fină de mare şi 2 linguri de arpagic, peste unt.

sursa: www.goodfood.ro

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking