Acasa la mama...

Postat de mitinita in Cu de toate
9 Feb 2011
Acasa la mama...

Azi mi-am facut somnul de pranz la mama si mi-a cazut foarte foarte bine,nici nu stiu cand am mai dormit asa. M-a dus cu gandul la copilarie,la ce acasa ma simt la mama.

Si asa m-am gandit oare de ce ma simt asa de bine acasa la mama? Ce inseamna pentru mine casa parintilor mei...

In primul rand ,casa in care am crescut in siguranta si in care m-am simtit iubita,locul la care m-am intors mereu si unde am stiut ca mereu sunt asteptata. Locul in care mama se ruga pentru mine cand eram departe si acum sunt sigura ca se roaga si pentru sora mea.

E locul unde stiu ca daca mi-e pofta de ceva,tot ce trebuie sa fac e sa o spun si apare pe masa,locul unde daca mi se face pofta de sarmale,chiar daca nu se intampla des, sunt executate imediat si facute in oala de lut si cu mult cimbru cum imi plac mie.Locul unde pot sa mananc cozonacii calzi si unde clatitele sunt facute cu gem de casa si gogosile pudrate cu zahar vanilat.

Este locul unde pot sa intru oricand vreau ca la mine acasa si chiar e trecut ca si domiciul meu stabil,fiindca stiu ca acolo o sa fie mereu cineva care sa-mi poate prelua corespondenta.

Locul unde stiu ca mereu o sa gasesc ceva bun in camara si unde pot sa umblu in sertare dupa bunul meu plac si unde mereu gasesc o poza sau cate o amintire din trecut.

Acasa la mama este locul unde il gasesc pe tata si la care stiu ca orice s-ar strica pot sa il duc lui sa il repare sau macar sa incerce,desi de cele mai multe ori reuseste.

Este locul unde se aduna familia la Craciun...locul unde masa-i bogata,paharele pline si Mos Craciun mereu face o oprire.

Locul unde stiu ca mereu gasesc o ceasca de cafea gata facuta,de cate ori fac cafea ei fac mai multa ca sa fie si pentru mine in caz ca o sa trec pe la ei.

Este locul unde pestele se mananca impreuna cu mamaliga si mujdei de usturoi,locul unde gasesc cel mai bun mujdei facut de tata.

Acolo stiu sigur ca gasesc seturi de pahare si cesti,de unde pot sa iau mereu si nimeni nu se supara. De acolo nu plec niciodata cu plasa goala si mereu se gaseste ceva care sa o umple.

Locul unde stiu ca pot sa-mi las copii in siguranta fara a-mi face griji pentru ei si unde dorintele mele in legatura cu ei sunt respectate.

Tot acolo pot sa imi aduc toate incercarile mele gastronomice si stiu ca vor fi interesati sa incerce arome noi.

Acasa la mama o sa gasesc cartofi copti la cuptor facuti de tata pe care ii mancam cu btanza si ii savuram cu o cana de lapte acru sau iaurt.

Acolo citesc ziarul  si caut in cutia postala facturi.Acolo primeam eu scrisori pe timpuri...

Acasa la mama pot sa dorm linistita fara sa tresar la orice zgomot si sa vad daca sunt copii in siguranta,acolo e locul unde mereu o sa ma intorc cu drag...acasa la mama e acasa!

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking