Alia

Postat de Mutulica in Cu de toate
3 Noi 2014
Alia

Cuvantul ebraic Alia(aliyah) are semnificatia de inaltare, ascensiune.Mai semnifica si nobil, sublim, fericire. Asa si-au denumit evreii intoarcerea la locul de origine ,  Palestina , unde au reusit sa se impuna intr-un ocean de arabi si sa-si creeze propriul stat.

De mai bine de douazeci de ani asistam la un exod al romanilor plecati in cautarea unei vieti mai bune. Parea ca acel exod are un singur sens :fuga din tara si a fost nevoie de alegerile apatice , lipsite de orice speranta  din Romania pentru a putea observa mai bine entuziasmul , sperantele romanilor exilati , dorinta lor de schimba in bine Romania.

Nu  au primit  ajutor  si nici nu il vor primi de la ambasade sau de la clasa politica in lunga lor asteptare care le-a mai adaugat un strop de umilinta in oceanul ce-l strabat de atatia ani  pentru o viata mai buna .Provocand acele cozi uriase politicienii le-au oferit insa emigrantilor romani ocazia de a gandi mai bine  si de a shimba o vorba cu fratii lor.

Poate isi vor da seama ca ei sunt inima si creierul Romaniei si ca locul lor este in corpul , nu in afara  tarii. Poate ne vom da seama cei din tara ca pentru asta avem nevoie de cel putin un minister condus de oameni in stare sa le creeze conditiile intoarcerii si reintegrarii lor , oameni pe care  clasa politica nu-i are si nici nu-i va avea pentru ca are alte interese.

 

Noi nu suntem in situatia evreilor , inca avem o tara dar care are inima si creierul in afara sa . Fi-vom noi in stare sa o resuscitam?

 

Foto

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking