Mirajul

Postat de Mutulica in Cu de toate
15 Noi 2014
Mirajul

Istoria este scrisa de catre invingatori , asa ca la scoala am invatat cum autorii revolutiei franceze si revolutiei  ruse au fost animati de acelasi crez. In fapt , in timpul celor doua revolutii s-au cicocnit mase mari de oameni cu interese diferite si nu au castigat neaparat cei mai buni asa cum nici razboaiele nu sunt automat castigate de cei care sunt impotriva raului.

Asa cum popoarele sunt comunitati care au fost unite de miturile fata de strabuni si ura fata de vecini , la fel se intampla si cu societatea noastra care este formata din  categorii sociale diferite unite de miturile despre propria lor superitoritate si cel putin dispretul fata de celelalte categorii sociale.Acest lucru nu poate avea alt rezultat decat cel intalnit in istorie: la un moment dat ne vom casapi intre noi si nu neaparat cei mai buni( e si aproape imposibil intr-o astfel de confruntare) ii vor extermina pe cei care li se opun.

Nu credeti ca ar cam fi timpul sa evoluam putin si sa incepem sa ajungem la un consens pasnic?

Cei care nu aceleasi pareri ca noi nu sunt neaparat mai prosti , hoti  sau puturosi , dupa cum cei care vor sa-si impuna parerea lor cea dreapta nu au o imagine corecta despre dansii daca folosesc metode incorecte pentru a convinge. Cu ce credeti ca difera un activist al lui Iohannis de unul al lui Ponta daca amandoi mint cu nerusinare sau nu recunosc slabiciunile si greselile exponentilor lor?

Cand vom sti sa iesim din mirajul vorbelor frumoase neacoperite de fapte pe masura vom avea si un alt orizont in fata. Abia atunci se va ridica ceata si vom sti incotro s-o apucam.

 Foto

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking