Alimente permise și nepermise în cazul alergiilor

Postat de CulinaryRainbow in Cu de toate
9 Ian 2014
Alimente permise și nepermise în cazul alergiilor

   Tuşiţi sec, strănutaţi, ochii vă lăcrimează, iar nasul vă curge? Aveţi ochii roşii? Pe piele aveţi erupţii urticariene cu prurit? Atunci este posibil să aveţi o reacţie alergică. Eu m-am confruntat cu una de toată frumusețea, și culmea, era pe baz de stres. :))

   Alergiile afectează din ce în ce mai multe persoane şi cel mai mult copiii. Ele pot fi cauzate de praf, părul animalelor, alimente, medicamente, particule de substanţe nocive... Alergiile pot fi determinate de obiceiurile alimentare, de poluarea mediului înconjurător, fumatul pasiv, pot fi determinate genetic sau pot fi cauzate de insuficienţă alăptare a sugarului cu lapte de mamă şi a nerespectării acesteia a unui regim alimentar sănătos. Alergiile nu se vindecă complet, însă netratate corespunzător pot fi fatale. De aceea este necesar să consultaţi un alergolog în momentul în care bănuiţi o alergie.

   Ce e de făcut?

   - În primul rând când suspectaţi o alergie este bine să vă prezentaţi cât mai repede la medic pentru a fi diagnosticaţi şi trataţi corespunzător. Poate fi fatală.

   - Renunţaţi la alimentele de tip fast-food, la conserve de orice fel, alimente ce conţin aditivi alimentari şi coloranţi artificiali, băuturi carbogazoase, sucuri, îngheţată.

   - Scoateţi proteinele de origine animală din alimentaţie: carnea de porc, vită, pui, peşte, fructe de mare până ajungeţi la medic.

   - Evitaţi telemeaua de vacă, untul, laptele dulce, consumaţi numai iaurt făcut în casă.

   - Sunt interzise nucile şi alunele care se ştie că sunt foarte alergene, ciocolata, cacaoa, cafeaua, alcoolul.

   - Alimentele de evitat ar fi tocăturile, cârnaţii, chifteluţele, ciorbă de perişoare, chiar cele preparate în casă, mititeii, mezelurile.

   - Evitaţi grăsimile de origine vegetală: uleiul de măsline, de floarea soarelui, de soia, de rapiţă, margarina.

   - Alimentele permise ar fi reprezentate de fructe şi legume crude sau fierte, paste făinoase, dar nu în exces. Sunt contraindicate căpşunile, zmeura, kiwi, ananasul, smochinele, migdalele, papaya, avocado, bananele.

   - Foarte bune sunt salatele de sfeclă roşie, morcov, salată verde, varza albă sau roşie, supele de zarzavat însă fără ou bătut. Merele, strugurii, prunele, cireşele sunt printre fructele care determină foarte rar alergii şi de aceea le puteţi consuma din belşug. Rolul benefic al fructelor şi legumelor este datorat conţinutului crescut de vitamina C şi antioxidanţi care fortifică organismul.

   - Dintre lactate brânzica de casă şi laptele bătut căruia i s-a luat smântâna sunt foarte bune în combinaţie cu salate, pâine neagră sau consumate ca atare. Puteţi consuma fără probleme orez cu legume fierte.

   - O cură de hidratare de minim 2 litri pe zi de lichide plus 3 căni de ceai pe zi ajută organismul să se detoxifieze, calmează pruritul intens şi tratează insomnia prin instalarea unei stări de linişte. Cel mai bun ceai pentru alergiile de orice fel este cel preparat din floarea şi tulpina de trei-fraţi-pătaţi, el poate fi asociat pentru efectele depurative ale florilor de soc, pufuliţei şi coada şoricelului. Trebuie să aveţi grijă să nu consumaţi ceaiurile îndulcite cu miere, chiar dacă este cunoscută ca fiind un panaceu universal mierea este alergenă şi trebuie evitată.

 

SURSA: http://culinary-rainbow.blogspot.ro/

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking