Beneficiile fructelor si legumelor rosii!

Postat de AlexandraOrdean in Tehnici
17 Feb 2014
Beneficiile fructelor si legumelor rosii!

Iti aduci aminte ce te invata bunica in copilarie? Ca e bine sa mananci mere....rosii sau orice alte fruscte sau legume cu bujori in obraji?

Ceea ce nu stia bunica este ca fructele si legumele rosii, in afara ca sunt pur si simplu sanatoase si atragatoare, sunt si un adevarat zacamant de antioxidanti, atat de necesari pentru prevenirea unor boli grave. E bine sa te asiguri ca in fiecare zi consumi cel putin 400 gr fructe sau legume si e bine ca o parte din ele sa fie rosii.

Vei avea parte de multe surprize sanatoase:

Rosiile sunt bogate in licopeni, dar si potasiu si vitamina C. Licopenul este un colorant rosu, substanta cu efecte antitumorale in cateva tipuri de cancer si care nu isi pierde proprietatile in timpul prepararii termice.

Capsunile sunt bogate in vitamine, minerale, acid folic, si au efectul unei injectii de energie si de buna dispozitie, datorita gustului minunat.

Sfecla rosie este un ajutor nelipsit in dietele de detoxifiere a ficatului si stimuleaza sistemul imunitar, deci nu ar trebui sa iti lipseasca in anotimpul rece.

Ardeiul kapia rosu este si el un boom de energie si, cea mai frumoasa parte, merge perfect cu gustarile noastre preferate: branza, ou, ceapa... 

Preluat din revista Penny Marchet

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking