Ce trebuie sa stim despre pectina

Postat de ionela2682 in Fructe
21 Feb 2012
Ce trebuie sa stim despre pectina

Exista de fapt mai multe tipuri de pectine intrebuintate in industria alimentara.

 

E440a (i): Pectine  
E440a (ii): Pectat de sodiu  
E440a (iii): Pectat de potasiu  
E440a (iv): Pectat de amoniu  
E440b: Pectină amidică

In stare naturala il gasiti in cantitati mai mari in portocale, gutui, mere, dar de fapt cam toate fructele contin pectina – nimic altceva decat un polizaharid acid. Pectina folosita in industria alimentara se extrage din pulpa de mar si din coji de portocale.

De semenea, se folosesc pe scara larga si saruri ale acidului pectic: pectaţii de sodiu, potasiu şi amoniu. Prin tratarea pectinei cu amoniac se obtine pectina amidică.

Toate aceste substante servesc ca emulgatori, stabilizatori si agenti de ingrosare pentru marmelade, jeleuri de fructe, siropuri… si va las sa cautati si altele cand ajugeti la raionul de dulciuri. Dar nu o cautati numai acolo! Datorita efectului de ingrosare, pectina da senzatia de satietate, de aceea se foloseste in produsele destinate dietei.

Nu exista o doza maxima zilnica recomandata, dar trebuie sa stiti ca pectina, folosita atat de des ca agent de ingrosare, poate provoca unele probleme intestinale cand se consuma in cantitati foarte mari. Mai mult, uneori fermenteaza.

 

http://www.dietetik.ro/ce-trebuie-sa-stim-despre-pectina/4588.html

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking