Ce trebuie sa stim despre tofu si cum poate fi preparat

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin
29 Oct 2011
Ce trebuie sa stim despre tofu si cum poate fi preparat

Tofu este un ingredient versatil si usor de gatit, adaptandu-se usor la multe arome, fiind delicios cu diverse sosuri si marinate. Este un subtitut hranitor al carnii pentru vegetarieni sau in perioada postului, poate fi prajit, fiert sau folosit in salate.

Tofu in stare ferma este gasit in mod cel mai frecvent pe rafturile magazinelor. In general se gaseste la raionul de lactate si este gustos in salatele verzi. Asezonat si prajit usor, tofu ofera un contrast excelent de texturi prin exteriorul sau crocant si miezul moale. Poate fi inghetat si maruntit, avand textura de carne tocata.

 

2011/03/21//214978-firmtofu.jpg

 Tofu extra ferm este de multe ori comparat cu carnea de pui. Acesta este folosit in mancarurile asiatice sau in cele vegetariene ca un subtitut al carnii. Pentru a-l face mai ferm, acesta poate fi presat: se infasoara bucata de tofu intr-un prosop de hartie si se pune peste el ceva greu. Facut la grill sau prajit, merge bine cu paste, sandvisuri si curry.

 

2011/03/21//214979-tofu2.jpg

 Tofu cremos este de consistenta unei smantani mai groase. Este folosit ca baza pentru dipuri si sosuri. Facut piure si folosit ca o alternativa la lactate, este amestecat cu usurinta in supe, dar poate fi folosit si in deserturi sau omlete.

2011/03/21//214985-sweettofu.jpg

Articol in parteneriat cu euforia.tv

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking