Cum sa cureti bucataria cu solutii naturale

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin
27 Oct 2011
Cum sa cureti bucataria cu solutii naturale

Uneori, cele mai bune rezultate in curatenia casei pot fi obtinute prin metode simple si ecologice. Trebuie doar sa stii care sunt acele mici secrete care iti vor face casa sa straluceasca.

- Daca ai masina de spalat vase si vrei sa curete mai eficient, adauga cateva linguri de otet pe langa detergentul obisnuit. Va elimina grasimea si va lasa vasele stralucind de curatenie.

- Pentru a curata petele de pe aragaj, presara sare peste ele. Apoi, cand aragazul este rece, foloseste un burete aspru pentru a inlatura mancarea intarita.

- Pentru a dezinfecta buretii mirositori, spala-i bine, apoi pune-i uzi in cuptorul cu microunde, pentru o perioada scurta de timp. Cand vezi ca elimina abur, stii ca bacteriile au fost distruse. Scoate-i cu grija din cuptor, apoi spala-i bine. Asigura-te ca nu au in componenta lor metal.

- Pentru a curata urmele de la apa dura sau ceai, dintr-un fierbator sau ceainic, pune la fiert doua cani de otet. Lasa sa clocoteasca timp de 10 minute, apoi clateste bine.

- Pentru a indeparta depozitele de minerale dintr-un ceainic sau dintr-un ibric de cafea, pune cateva cuburi de gheata, lamaie taiata, sare si apa, agita bine si apoi lasa sa stea peste noapte. Clateste bine.

- Pentru a albi o chiuveta veche, pune o jumatate de cana de sare si apoi freaca bine cu o lamaie. Lasa sa actioneze cateva minute, apoi clateste.

- Pentru a indeparta petele de pe linoleum, freaca locul cu pasta de dinti inante de a spala cu detergent.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Foto: shelterpop.com

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking