Cum sa faci cartoful copt perfect

Postat de sufletista in Tehnici
17 Iul 2011

Se încălzeşte cuptorul la 220º C/gaz 7.

Se ung cartofii cu un strop de ulei, sare şi piper şi se dau la cuptor pe o tavă timp de 25 de minute. Se dă focul mai mic, la 190º C/gaz 5 şi se mai lasă 1 oră-1 oră şi 15 minute, sau chiar mai mult, până când miezul este moale, iar coaja este crocantă şi rumenită.

Pentru o variantă mai rapidă, se înţeapă cartoful cu o furculiţă. Se înfăşoară într-un prosop de bucătărie şi se lasă la microunde 8-10 minute pe treapta High, până când devine moale înăuntru. Pentru coajă crocantă, se unge cu puţin ulei, apoi se lasă puţin la cuptor (încins pe funcţia grill),
întorcându-se din când în când.

Înainte de servire, se taie o cruce în mijloc, se strânge un pic ca să se vadă interiorul galben şi se acoperă cu toppingul favorit.

Sursa: www.goodfood.ro

Citeste si:

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking