Despre curry

Postat de RoXx in Condimente
4 Sep 2012
Despre curry

Printre ingredientele mai cunoscute care compun aceasta pudră găsim piperuri și ardei iuți, ghimbir, chimen, scorțișoară, cuișoare, curcuma și coriandru.Atât ingredientele (inclusiv numărul lor), cât și proporțiile variază, astfel încât este destul de greu ca în rețete să se poată preciza cu exactitate cantitatea necesara din acest condiment (în unele dintre ele se face însă precizarea dacă este vorba despre curry normal sau iute).

Ce beneficii aduce curry?

 

  • - Este utilizat in gastronomie.
  • - Contine antioxidanti si compusi antiinflamatori.
  • - Imbunatateste functia cognitiva.
  • - Stimuleaza buna functionare a creierului.
  • - Imbunatateste functiile inimii.
  • - Mentine celulele tinere.
  • - Previne pierderea memoriei.
  • - Lupta impotriva formarii celulelor canceroase.
  • - Activeaza circulatia sangvina.

Curry este strâns legat de orez. De asemenea, se asezonează cu curry mâncărurile cu carne, peşte şi legume.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking