Magia jucăriilor vechi

Postat de aliliana in Cu de toate
7 Ian 2013
Magia jucăriilor vechi

Maşinuţe, locomotive, vapoare cu aburi, prăjitoare de cafea, uzine. Pare, la prima vedere, descrierea unui magazin, însă este vorba despre o expoziţie specială, cu jucării de colecţie din perioada 1895 – 1930, ce aparţin patrimoniului Asociaţiei Colecţionarilor de Jucării Vechi.

O expoziţie specială, “Bing. Magia jucăriilor”, ce cuprinde jucăriile amintite, este organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR). Dedicată copiilor de la 1 la… 99 ani, expoziţia găzduieşte, cu ajutorul membrilor Asociaţiei Colecţionarilor de Jucării Vechi, zeci de capodopere ale acestei industrii. Piesele aparţin unor colecţionari români, şi nu au mai fost vreodată expuse. Aflăm că “Bing. Magia jucăriilor” este o expoziţie consacrată jucăriilor produse de o companie din Nürenberg, Gebrüder Bing. Înfiinţată în 1863 de fraţii Ignaz şi Adolf Bing, firma modestă producea vase de bucătărie, lansarea în producţia de jucării având loc mai târziu, în anul 1880. 

Deschisă până la 6 februarie 2013, expoziţia are şi un catalog bilingv român-englez cu jucăriile istorice, disponibil la magazinul MNIR, o premieră ştiinţifică în muzeografia românească.

www.jurnalul.ro

 


Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking