Mascarpone- inlocuitor

Postat de Sidy in Tipsuri
19 Dec 2010
Mascarpone- inlocuitor

Daca nu aveti mascarpone, se poate face cu smintina groasa, cum este cea de la Napolact si cu frisca.Foarte multa lume asa il face si e tare bun.


Sau :

Cele care doresc sa faca in casa mascarpone au nevoie de circa 1 litru de smantana batuta si o lingura de otet din vin alb (poate fi inlocuit cu suc de lamaie).
Ca ustensile avetii nevoie de o cratita din inox care sa se potriveasca  pe o alta cratita cu diametrul mai mare (in care se pune apa  sa  fiarba), dar fara sa ajunga la fundul acesteia (dispozitiv de fierbere in bain-marie). Se pune smantana in cratita de inox si aceasta pe baia de apa in fierbere, amestecand din cand in cand. In momentul in care temperatura smantanii este de circa 85 C se adauga otetul si se continua amestecarea pina smantana incepe sa se coaguleze. Se ia cratita de inox de pe baia de apa si se acopera lasand-o in repaus 10 minute timp in care se definitiveaza coagularea.
Intr-o strecuratoare se pune un tifon, servetel sau filtru de cafea si se toarna smantana coagulata. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, acoperind strecuratoarea. Tineti la frigider timp de 24 ore pentru a se scurge bine. Dupa  care se transfera in recipiente bine inchise si se poate consuma dupa 3 - 4 zile.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking