Mierea

Postat de Sidy in Alimente
29 Iul 2010
Mierea

Mierea de salcâm constituie un deliciu de neegalat, fiind mult apreciată pentru savoarea sa, pentru valoarea energetică mare (300 kcal la 100 g produs) şi pentru multiplele proprietăţi terapeutice.

Faptul că este singurul sortiment de miere care nu se zahariseşte, decât după foarte mult timp, constituie un avantaj luat în consideraţie de către consumatori. Aroma naturală şi calităţile terapeutice se păstrează mai bine în mierea din fagure decât în cea centrifugată, întrucât fagurele conţine şi o anumită cantitate de ceară, polen şi propolis, constituind un amestec ideal pentru tratarea multor boli precum colitele şi enterocolitele, afecţiuni de ficat, precum şi pentru menţinerea funcţiilor fiziologice active până la bătrâneţe. Nu întâmplător s-a constatat că apicultorii au o durată de viaţă mai mare cu 8 ani decât restul oamenilor, datorită unui consum frecvent de miere (mai ales în fagure) şi al altor produse apicole (polen, propolis). Dacă se amestecă cu nuci mărunţite se realizează un produs delicios, cu efecte imediate în cazuri de oboseală fizică şi intelectuală, la persoane convalescente, la bătrâni, la sportivi şi la mame care alăptează.

Mierea de albine, în special cea polifloră, oferă un ajutor preţios muşchiului cardiac slăbit, diminuînd oboseala şi durerile din regiunea inimii.Această miere este foarte eficientă în edeme de natură cardiacă, în nevroza cardiacă, diminuînd extrasistolele. Se recomandă o lingură de miere diluata în ceai de păducel sau de talpa-gîştei, consumate cu două ore înainte de masă. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă. Mierea se diluează în ceai călduţ.

Am sa va dau si o reteta de miere propolizata buna pentru caile respiratorii.

 Se amesteca o linguriţa de tinctură de propolis cu 2 linguri de miere lichidă. Se consumă pe stomacul gol, puţin câte puţin, aşa încât să acţioneze o vreme cât mai îndelungată la nivelul căilor respiratorii medii. Are efecte de eliminare a secreţiilor suplimentare de pe căile respiratorii. Prin consumul de miere propolizată se tratează şi se previn virozele respiratorii , sinuzita şi rinita, amigdalita şi faringita. Mierea propolizată este un excelent adjuvant în tratarea suferinzilor de bronşită şi astm.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking